Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Critici la iluminatul public pentru orele de aprindere şi stingere

• consilierul judeţean PNL Brăila, Florin Cîrligea,  s-a arătat extrem de revoltat de intervalul orar setat în privinţa aprinderii şi stingerii iluminatului public, în special în sezonul rece • acesta susţine că ar trebui alocaţi mai mulţi bani de la buget pentru energie, astfel încât să nu se mai închidă iluminatul stradal la ora 7:00 dimineaţa, când soarele încă nu a răsărit complet

 

Consilierul judeţean PNL Florin Cîrligea a venit cu o serie de critici la adresa administraţiei publice locale în privinţa modului în care este gestionat iluminatul public în oraşul Brăila. Acesta susţine că nu este normal ca în special în perioada sezonului rece, dimineaţa luminile să se stingă cu un sfert de oră înainte ca soarele să răsară complet. Liberalul susţine că ar trebui mărit bugetul alocat pentru energie electrică, astfel încât să se rezolve această problemă. Potrivit lui Cîrligea, dacă iluminatul stradal este oprit la ora 7:00, când afară încă este întuneric, problema persistă şi seara, când led-urile sunt pornite mult prea târziu.

“Aş propune la bugetul local o mărire cu vreo 4 - 5% a banilor alocaţi pentru energia electrică. Nu se poate ca dimineaţa, la ora 7:00 pe toate străzile municipiului să fie beznă! Probabil că cei care au montat sau PSD-iştii nu se trezesc dimineaţa. Probabil că se trezesc după răsăritul soarelui. Pentru că la ora 7:03, astăzi (n.r. - 23 ianuarie), chiar m-am uitat şi toate luminile au fost stinse. Este un haos. Mai ales cum a fost zilele trecute, cu ninsoare, cu ploaie. Efectiv, arată ca un oraş după bombardament. Şi nu s-a întâmplat astăzi pentru prima dată, nici ieri... Este o regulă. Inclusiv vara. Întotdeauna luminile se sting înainte de a crăpa de ziuă. Nu se poate! Este întuneric beznă. Şi e aceeaşi problemă atunci când se aprind. Chiar este aşa de greu să stabilim nişte niveluri orare?! Este vorba de un sfert de oră la săptămână. S-a hotărât pentru ianuarie ora 7:00. Bun, dar 1 ianuarie, nu se mai potriveşte cu 30 ianuarie. Nu se poate! Oraşul arată dezastruos şi nu cred că ar fi consumuri aşa mari ca să mai ţinem încă un sfert de oră iluminatul public aprins”, a declarat Cîrligea.
Categorie articol: 

Comentarii