Mergi la conţinutul principal

Criterii noi pentru alocarea terenurilor în baza Legii 15/2003

Consiliul Local Municipal (CLM) Brăila a aprobat noi criterii pentru alocarea terenurilor destinate tinerilor, în vederea construirii de locuinţe proprietate personală, în baza Legii 15/2003. Astfel, la propunerea consilierilor Vasile Varga (PNL), Sorin Boşneag (PSD), Doru Damian (PSD) şi Grigore Potec (PDL), plenul a aprobat să se acorde cu prioritate teren, în folosinţă gratuită, conform Legii 15/2003, tinerilor care urmează să împlinească 35 de ani în următoarele 6 luni, cu condiţia ca solicitarea acestora să aibă o vechime de cel puţin 3 ani, iar solicitantul să facă dovada unui depozit bancar de minim 5.000 de euro sau să prezinte o scrisoare de garanţie bancară pentru credit construcţii locuinţe.

Aşa cum a explicat liberalul Varga, nu i se pare normal că unii, care chiar îşi permit să ridice locuinţa, să rămână fără această şansă, doar pentru că împlinesc 35 de ani anul viitor, asta în condiţiile în care aşteaptă de ani buni să li se repartizeze şi lor un lot. În aceeaşi ordine de idei, consilierul liberal a mai adus în discuţie alte două probleme legate de repartizarea terenurilor în baza Legii 15. Mai clar, s-a referit în primul rând la faptul că există cazuri în care tinerii care au primit câte un lot în diverse zone din oraş, nu pot intra în posesia lui deoarece vecinii au atacat în instanţă hotărârea CLM prin care li s-a alocat terenul. Varga reclamă faptul că Primăria îi lasă pe acei tineri să se descurce singuri, deşi ar fi treaba acesteia să rezolve lucrurile, mai ales că ar fi trebuit să ştie că terenul cu pricina e cu probleme.

"Există cazuri în care oamenii aşteaptă de 2 ani să intre în posesia terenului, au bani să construiască şi nu pot, că vecinul a atacat în instanţă HCLM respectivă. Păi, e treaba Primăriei să rezolve aceste lucruri, nu a oamenilor respectivi. Trebuie ca juriştii Primăriei să îşi facă treaba", a atras atenţia Varga.

Tot consilierul liberal s-a mai referit şi la cazurile, mult mai numeroase, în care s-a acordat teren de 3 - 4 ani, însă persoanele respective nu au făcut nimic pe el, asta în vreme ce alte câteva mii aşteaptă în zadar un astfel de lot.

Referitor la toate acestea, primarul Aurel Simionescu a replicat: "În legătură cu Legea 15, sunt probleme şi trebuie rezolvate, dar va trebui să privim cu mai multă atenţie din momentul în care acordăm lotul. Dacă îl dăm deja cu probleme, ele nu vor face decât să se agraveze. Trebuie să reurmărim şi ce se întâmplă cu cele date în anii din urmă şi pe care nu s-a făcut nimic. Mai avem însă şi loturi, mai ales în zona str. Eroilor, unde s-au dat loturi prin 2007, oamenii şi-au făcut câte un fel de fundaţie, apoi au plecat prin străinătate la muncă şi motivează că vor face casa când se vor întoarce cu bani. Trebuie să vedem ce se întâmplă".

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro