Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Cristian Techiu se lansează ca independent în cursa pentru scaunul de primar

Politicianul brăilean Cristian Techiu a demisionat, ieri, din funcţia de vicepreşedinte al PNL Brăila. Motivele sunt diverse, printre ele numărându-se faptul că el şi membrii partidului nu mai au aceeaşi viziune în ceea ce priveşte viitorul Brăilei.
Despre demisia sa, transmisă presei, Cristian Techiu a menţionat faptul că nu a ales întâmplător ziua de 22 decembrie. "Brăila, 22 decembrie 2015 - 26 de ani de la Revoluţia din 1989. E ziua în care spun că oamenii liberi pot face ce vor, pe când ceilalţi fac doar ceea ce trebuie!", au fost cuvintele fostului liberal.
Techiu a invocat mai multe cauze privind demisia. Una dintre ele este că nu mai are motivaţie să continue alături de colegii săi. "Am acceptat această funcţie pentru că am crezut că pot reconstrui acţiunile, implicarea şi responsabilitatea partidului, cu ajutorul tuturor membrilor, spre a ne apropia de imaginea unui partid credibil, cu valori şi principii morale respectabile, care să nu mai repete greşelile din trecut. Am dorit să arăt că «se poate», iar la mijloc nu au fost nici bani şi nici dorinţa de titlu sau putere. Din nefericire, această dorinţă a mea a întâlnit egoismul crescând al câtorva membri cu putere de decizie, fapt care mi-a diminuat foarte mult şansele şi speranţa", a precizat sursa menţionată.
Un alt motiv invocat de Techiu este faptul că nu a auzit prea des din gura membrilor de bază ai PNL cuvintele "cetăţean" sau "Brăila". Fostul liberal susţine că discursurile acestora erau numai despre cum trebuie procedat pentru a câştiga electorat, alegeri, poziţii, fonduri, putere. "Bineînţeles că, după ce acestea erau dobândite, nu se discuta despre modalităţile de a îmbunătăţi viaţa cetăţeanului brăilean într-un oraş mai prosper. Nu pot fraterniza sau măcar colabora cu politicienii care-şi măresc pensiile speciale şi care fac alianţe pentru interese personale, în detrimentul cetăţenilor şi al oraşului!", se arată în comunicatul emis de politician.
Ca planuri de viitor, Cristian Techiu vrea să se dedice proiectelor caritabile şi intenţionează să creeze o structură ca alternativă a clasei politice.
Însă, demisia din PNL nu înseamnă şi sfârşitul carierei politice. Brăileanul intenţionează să intre ca independent în cursa pentru scaunul de primar al municipiului. "Am propus, alături de alţi membri liberi ai societăţii civile, înfiinţarea Adunării Oamenilor Liberi, a brăilenilor care merită un viitor mai bun. Un grup deschis, care şi-a propus să înlocuiască hoţia cu cinstea, incompetenţa cu profesionalismul şi să îndrepte societatea românească. În consecinţă, la alegerile locale din 2016 pentru Primăria municipiului Brăila voi candida ca independent, însă, există şi posibilitatea ca, din grupul nostru, să identificăm o persoană mult mai capabilă sau mai competentă decât mine, care să devină candidatul brăilenilor, al societăţii civile libere!", se încheie comunicatul de presă.

 
Categorie articol: 

Comentarii