Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Cristian Rizea, fostul deputat de Brăila dat în urmărire internațională, ar fi fost găsit

* după o investigație de două luni, publicația Gândul a anunțat, astăzi, că l-a localizat pe fostul deputat de Brăila, Cristian Rizea * potrivit jurnaliștilor Gândul, Cristian Rizea s-ar afla în Chișinău, unde a fost fotografiat în timp ce își ducea copilul la școală * acesta a fost dat în urmărire internațională ca urmare a faptului că se sustrage executării pedepsei de 4 ani și 8 luni de închisoare pentru trafic de influență și spălare de bani

 

Publicația Gândul a anunțat că a descoperit unde se ascunde Cristian Rizea, fostul deputat de Brăila, dat în urmărire internațională după ce s-a sustras pedepsei de 4 ani și 8 luni închisoare pentru trafic de influență și spălare de bani. Jurnaliștii de la Gândul susțin că au descoperit că Rizea s-a stabilit în Chișinău, după informațiile pe care au reușit să le colecteze în urma unei anchete care a durat două luni. Aceștia au publicat câteva fotografii (totuși neclare) în care Cristian Rizea și-ar duce la școală copilul.

Fostul deputat de Brăila, Cristian Rizea, a fost declarat „dispărut” încă din luna martie, după ce Înalta Curte de Justiţie l-a condamnat definitiv la 4 ani şi 8 luni de închisoare pentru corupţie. Rizea ar avea puține ieșiri publice în capitala Republicii Moldova și puține legături, tocmai pentru a se proteja. Conform sursei citate, fostul deputat de Brăila ar avea cetățenie dublă. De asemenea, Mediafax.ro precizează că surse din cadrul Poliției Române au recunoscut că există informații potrivit cărora Rizea într-adevăr s-ar afla în Chișinău, însă fără o confirmare oficială din partea autorităților din Republica Moldova.

Pe 18 martie 2019, Înalta Curte de Casație și Justiție la condamnat definitiv pe Cristian Rizea la 4 ani și 8 luni de închisoare cu executare. La ultimul termen, potrivit presei centrale, avocatul a spus că acesta s-ar afla la rude în SUA. Fostul parlamentar a fost trimis în judecată de DNA, în martie 2016, pentru trafic de influență, spălare de bani și influențarea declarațiilor.

Reamintim că deşi nu este brăilean la origini, Cristian Rizea a devenit deputat de Brăila în mandatul 2008-2012, fiind o variantă impusă de la Centru pe listele Alianţei politice PSD + PC. Ulterior, acesta a mai obţinut un mandat de parlamentar tot la PSD Brăila, în colegiul uninominal 5, în perioada 2012 - 2016. Până în 2013, Rizea a fost preşedinte PSD Diaspora, iar în 2015 devenise preşedintele PSD în Sectorul 5 din capitală. La alegerile locale din 2016, Rizea a rupt legăturile cu social-democraţii pentru a candida la Primăria Sectorului 5 din capitală, înscriindu-se pe listele Partidului România Unită (PRU). În aprilie 2017 însă, potrivit unor declaraţii pentru presa centrală ale preşedintelui PRU, Bogdan Diaconu, fostul deputat de Brăila a fost exclus şi din acest partid. Asta după un episod în care administratorul unui hotel din centrul Vasluiului a acuzat public faptul că Rizea şi George Ciprian Târdea (ambii candidaţi PRU pentru alegerile Parlamentare la vremea respectivă), au locuit acolo timp de o lună şi jumătate, iar în seara alegerilor, când au aflat că nu au ieşit deputaţi, şi-au strâns lucrurile pe furiş şi au plecat fără să achite nota de plată, paguba fiind de 43.000 lei.

 
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii