Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Cristian Preda se declară decepţionat

Europarlamentarul PDL Cristian Preda a postat pe blog conţinutul unui e-mail al Biroului de presă al partidului care se delimita de declaraţiile sale critice la adresa Guvernului, pe care apoi l-a şters, el declarând pentru NewsIn că este decepţionat de situaţia actuală.

Într-o postare făcută joi seară pe blog şi ştearsă ulterior, Cristian Preda a relatat că a primit un e-mail de la Biroul de presă al PDL cu indicaţii pentru democrat-liberalii care participă la dezbateri şi cu un inventar al posibilelor teme de atac din partea adversarilor, care includea şi afirmaţiile sale dintr-un interviu RFI, referitoare la lipsa de decizie a Guvernului. "Miercuri dimineaţa, constatam, într-un interviu pentru RFI, că la aproape două săptămâni de la anunţarea crizei bugetului, Guvernul nu a luat nicio decizie. Era o constatare. Era, desigur, şi un apel la premier, cu speranţa că nu va mai amâna luarea unei hotărâri. În cursul aceleiaşi zile, dl Boc a anunţat că va cere încrederea Parlamentului pentru deciziile din acordul cu FMI. E o promisiune pe care nu o poate ignora nimeni. Mă rog, până la decizie mai e", a arătat Preda în postarea pe blog.

Democrat-liberalul a precizat că, în urma acestui interviu, joi, a primit pe una dintre adresele sale de e-mail un mesaj de la Biroul de presă PDL, în cuprinsul căruia erau indicate posibilele teme de dezbatere publică şi sugestii de răspuns. "E ceva normal. Orice partid face aşa ceva. Creionează atacurile posibile şi imaginează nişte replici. Am avut însă parte de o surpriză. Unul dintre posibilele atacuri privea... chiar declaraţiile mele de miercuri. Biroul de presă al propriului meu partid le cere eventualilor membri care intervin public să reacţioneze", a explicat europarlamentarul.

Potrivit acestuia, pedeliştii erau sfătuiţi ca, în acest caz, să riposteze în felul următor: "a. Cristian Preda vorbeşte în nume personal şi nu exprimă poziţia PDL. b. Lipsa informaţiilor a creat probabil această părere personală, cât timp Guvernul munceşte şi are o singură preocupare: finalizarea şi adoptarea planului de austeritate".

"Nu ştiu câţi PDL-işti au susţinut acest mesaj în dezbaterile publice de joi. Dar, întrucât, aşa cum am indicat mai sus, eu însumi am primit mesajul, reacţionez în consecinţă. Reproduc textul, spre amplă difuzare publică. Nu sunt convins că în acest fel credibilitatea acţiunii noastre va spori", a comentat Preda.

El a subliniat că va continua să susţină doar păreri personale şi a atras atenţia că "o politică fără busola adevărului nu e credibilă, cu atât mai puţin pe timp de criză". "Sunt uimit să văd că o constatare e luată drept părere personală. Eu cred că e bine să fie distinse. De altfel, mă miră să văd că un partid democratic nu preţuieşte părerile personale. În politică, impersonalul ucide... Voi continua, de altfel, să susţin doar păreri personale, adică doar opiniile aflate în acord cu convingerile mele politice şi cu principiile din statutul PDL. Poziţia PDL este exprimată de toţi membrii, nu doar de către unii dintre ei. Cred că ar fi bine ca mesajele publice să fie concepute luând în seamă ceea ce e rezonabil, nu ceea ce pare util unor specialişti în comunicare. De altfel, deseori aceştia uită că trebuie să ai şi ce să comunici, nu doar să ştii cum să comunici", a mai spus Preda pe blog.

La câteva ore diferenţă, însă, întregul text a fost scos de pe blog

Contactat de NewsIn, europarlamentarul PDL a spus că nu a fost nicio problemă cu postarea, dar a decis să o şteargă. "Nu, n-a fost nicio problemă, sunt atât de decepţionat încât am preferat s-o şterg eu însumi şi m-ar mira să se discute nu doar despre ceea ce scriu, dar şi despre ceea ce şterg de pe blog. Gustul amar pe care mi-l dă situaţia actuală m-a făcut să-l şterg", a explicat europarlamentarul PDL. Întrebat despre conţinutul postării, Preda a precizat că, din moment ce a decis s-o şteargă, atunci chestiunile conţinute în ea "nu merită discutate".
Categorie articol: 

Comentarii