Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Cristian Preda: "Antonescu nu a câştigat nicio alegere"

Democrat-liberalul comentează "trei teze" avansate sâmbătă de Antonescu în discursul său şi reţine că liberalul justifică alianţa cu stânga prin faptul că, după 2000, PSD şi-a schimbat viziunea despre proprietate şi piaţă, că "PDL nu e liberal, ci de dreapta, pentru că Traian Băsescu nu e liberal" şi că UDMR trebuie să trădeze acum actuala alianţă de guvernare.
Preda susţine că justificarea alianţei cu PSD este rezultatul unei confuzii "voite", deoarece Adrian Năstase, Mircea Geoană şi Victor Ponta au fost pe rând adversarii statului de drept şi, pe cale de consecinţă, ai proprietăţii şi ai pieţei. "Pentru că proprietatea nu e garantată şi piaţa nu poate funcţiona acolo unde justiţia e controlată de cleptocraţi, aşa cum a vrut şi cum vrea PSD. Aliindu-se cu socialiştii, PNL s-a alăturat celor care dispreţuiesc statul de drept", afirmă Preda.

"Dacă urnele nu te duc la putere, rămâne trădarea", spune Cristian Preda

În ceea ce priveşte atacurile la adresa lui Traian Băsescu, eurodeputatul spune că, fără alianţa cu şeful statului, peneliştii nu ar fi ajuns la putere în 2004. "Acesta fapt nu e nici de dreapta, nici de stânga, nici liberal, nici socialist. E doar un fapt. În pană de idei de mai mulţi ani încoace, PNL s-a dedicat exclusiv ştergerii acestui fapt din memoria colectivă", spune Preda, acuzând radicalizarea discursului liberal şi a lui Crin Antonescu, care doreşte "să şteargă din memorie foştii aliaţi utili stigmatizându-i".
Europarlamentarul consideră, în final, că afirmaţiile lui Antonescu privind UDMR este "o invitaţie la trădare" şi, deşi PSD face un demers asemănător, preşedintele PNL este într-o "postură aparte" deoarece nu a fost capabil să câştige vreo alegere. "El a pierdut în 2008 lupta în colegiul în care a candidat, partidul său fiind al treilea la ultimul scrutin legislativ; acelaşi Antonescu a ratat şi intrarea în turul al doilea al prezidenţialelor în 2009. În ciuda acestor eşecuri, Antonescu vrea să facă guvernul invitând UDMR să-şi trădeze aliaţii. Dacă urnele nu te duc la putere, rămâne trădarea", comentează acesta.
Categorie articol: 

Comentarii