Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Crin Antonescu, un altfel de preşedinte

Rep - Din punctul dvs. de vedere, de ce ar trebui votat Crin Antonescu?
Constantin Cibu - În primul rând, e un alt fel de preşedinte faţă de ce avem la ora actuală. Este un om care a reuşit să coaguleze forţele democratice, adică PNL, PSD şi minorităţile, acestea acceptând o propunere în unanimitate de premier independent. E un om curat, nu i se poate reproşa nimic în cei 20 de ani de când face politică, este un om cu principii democratice, liberale, care mai mult ca sigur le va aplica atunci când va fi preşedinte. Şi nu în ultimul rând e un tip prezentabil, care nu va face de râs România atunci când se va întâlni şi cu alte personalităţi din UE sau din lume.
Rep - Este clar că Mircea Geoană evită o confruntare cu Crin Antonescu. De ce se teme?
Constantin Cibu - Nu ştiu de ce se teme, dar ştiu sigur că nu va putea evita confruntarea la nesfârşit. Mereu au fost astfel de confruntări, la toate alegerile prezidenţiale. Iar în momentul când se va întâmpla aşa ceva, atunci se va vedea diferenţa dintre Antonescu şi contracandidaţii săi.
Rep - Dacă Antonescu câştigă preşedinţia ţării, cu cine v-aţi dori să facă alianţă PNL la guvernare? Cu PDL sau cu PSD?
Constatin Cibu - O părere strict personală, ar fi normal ca alianţa să se facă cu PSD, UDMR şi cu minorităţile, pentru că PDL nu mai reprezintă niciun fel de garanţie, nici pentru PNL şi nici pentru PSD.
Rep - Dacă Antonescu nu va intra în turul II, ce credeţi că va face? Îi va acorda sprijinul lui Geoană, lui Băsescu ori îşi va sfătui susţinătorii să decidă singuri?
Constantin Cibu - Noi nu ne punem problema că nu va intra în turul II, suntem siguri că va intra şi va câştiga alegerile. Românii s-au săturat de scamatori la conducerea ţării, care nu au făcut nimic altceva decât să învrăjbească lumea şi au dus ţara în haos total, economic şi politic.
Rep - Din semnalele pe care le aveţi până acum, aţi reuşit să convingeţi mai mulţi brăileni să voteze cu candidatul PNL, faţă de alegerile trecute?
Constantin Cibu - Noi sperăm într-o masivă prezenţă la vot, pentru că foarte mulţi şi-au dat seama că au fost păcăliţi cu promisiuni electorale în totalitate nerespectate şi oricât de credul ai fi, când vezi că cineva încearcă să te păcălească şi a doua oară, nu accepţi aşa ceva. Oamenii îşi duc aminte de perioada Tăriceanu, când economia crescuse, salariile şi pensiile la fel, iar azi, după mai puţin de un an, totul s-a prăbuşit. Tragedia va fi în decembrie, pentru că, până acum, s-au făcut eforturi deosebite să se ţină în frâu situaţia, cu diverse împrumuturi, dar după alegeri vom vedea adevărata faţă a crizei, care nu a fost gestionată corespunzător.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii