Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Criminalul din Ciocile, trimis la expertiză psihiatrică

Bărbatul de 49 de ani, din comuna Ciocile, care şi-a ucis soţia cu 17 lovituri de cuţit, a fost trimis la Penitenciarul Jilava pentru efectuarea unei expertize psihiatrice. În acest fel, anchetatorii vor afla dacă a avut discernământ în momentul când a băgat cuţitul în femeia alături de care trăise 28 de ani şi cu care avea doi copii.

Pavel Talpeş şi-a omorât soţia în urmă cu trei săptămâni, orbit de gelozie şi supărat că femeia nu voia să mai trăiască alături de el.
Sătulă de bătăile pe care le primea, Stelieana Talpeş (48 de ani), din Berteştii de Jos, părăsise domiciliul conjugal şi se mutase la mama sa. Cei doi soţi se aflau în proces de divorţ, însă Pavel încerca să îşi determine soţia să vină acasă. În dimineaţa zilei de 18 aprilie, bărbatul a mers la domiciliul soacrei sale, motivând că trebuia să îi ducă soţiei câteva lucruri şi actele de identitate. Luat la întrebări de soacra sa, Pavel i-a răspuns că vrea să se împace cu soţia şi s-a dus în bucătărie, unde femeia făcea gogoşi. Refuzat din nou, bărbatul a pus mâna pe două cuţite şi a lovit cu furie.

Femeia a ţipat, spunând "Salvează-mă, mămică!", strigătele fiind auzite şi de o vecină care a venit în fugă. Soacra bărbatului a intrat în bucătărie, încercând să intervină pentru a-şi salva fiica, însă ginerele a îmbrâncit-o şi a tăiat-o la mână cu cuţitul. Bărbatul şi-a înjunghiat soţia cu 17 lovituri de cuţit, i-a străpuns inima şi i-a secţionat jugulara, astfel că Stelieana nu a mai avut nicio şansă de supravieţuire. Deşi la faţa locului s-a deplasat imediat Ambulanţa, medicii nu au mai putut decât să constate decesul femeii. După cum a stabilit medicul legist, bărbatul i-a aplicat victimei "lovituri multiple cu corpuri dure de tip tăietor- înţepător, respectiv 2 cuţite, în zona corpului, cauzându-i plăgi înjunghiate toracice cu interesarea cordului, a ambilor plămâni şi secţionarea arterei carotide şi a venei jugulare. Moartea a fost violentă".

La scurt timp după comiterea faptei, Pavel Talpeş s-a deplasat în municipiul Brăila şi s-a predat la Poliţie. Suspectul a fost dus în faţa instanţei de judecată care a emis pe numele bărbatului mandat de arestare preventivă.

În faţa anchetatorilor, ucigaşul a încercat să îşi motiveze fapta, spunând că soacra şi soţia sa au sărit pe el să îl omoare, iar el a fost nevoit să se apere.
Categorie articol: 

Comentarii