Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Criminalul de la Victoria a fost trimis in judecata

Procurorul criminalist Mircea Ionescu, de la Parchetul de pe linga Tribunalul Braila, a finalizat, ieri, ancheta in cazul crimei petrecute pe islazul comunei Victoria, la inceputul lunii octombrie. Ioan Florin Verzea, 23 de ani, cioban originar din Ialomita, autorul agresiunii, a fost pus sub acuzatie si trimis in judecata pentru omor, in timp ce amicul sau, Valentin Florin B., de 16 ani - care l-a instigat la crima si apoi l-a acoperit cit a putut -, s-a ales cu dosar penal pentru "nedenuntarea unei infractiuni". Cazul le-a dat multa bataie de cap anchetatorilor, pentru ca, initial, autorul a parasit zona, iar minorul a mintit cit a putut, incercind sa zadarniceasca aflarea adevarului.
Satenii din Victoria au fost oripilati in dimineata zilei de 6 octombrie 2007, cind l-au vazut zacind fara suflare, la marginea drumului ce duce "La Gunoaie", pe consateanul lor Gheorghe Nutu, paznic la o sola de porumb. Au fost anuntate autoritatile si, timp de citeva zile, oamenii legii au tot incercat sa dea de urmele criminalului. Incet-incet, latul s-a strins in jurul autorului, pina cind a fost capturat si aruncat dupa gratii, pe 11 octombrie.
Potrivit procurorului criminalist, Ioan Verzea a fost cioban la stina lui Mitrea, situata la citiva kilometri de comuna Victoria, impreuna cu minorul Valentin Florin B. si cu Costica Picoi. In seara zilei de 5 octombrie 2007, minorul si-a cinstit colegii, apoi le-a spus ca a fost injurat de "tiganul Mihai", care si-a asezat cortul la marginea satului. Valentin le-a propus celor doi sa mearga sa-l bata pe tigan, ca sa se razbune, Verzea raspunzind prompt invitatiei. El a pus mina pe o teava de aspersor si, dupa ce-a mai "tras la masea" cu pustanul, acasa la acesta (timp in care au ascultat manele), a purces in zona in care se afla cortul tiganului Mihai. De trei ori, spun anchetatorii, i-au atacat ciobanii pe tiganii din cort si tot de atitea ori au fost respinsi. La un moment dat, noapte fiind, Ioan Verzea l-a vazut pe Gheorghe Nutu mergind pe marginea drumului. "Din mersul calului", el l-a lovit pe bietul om cu teava-n cap, doborindu-l la pamint, apoi s-a apropiat de el si l-a mai lovit de doua ori, omorindu-l pe loc. Mai tirziu, avea sa le spuna anchetatorilor ca l-a confundat pe Nutu cu unul dintre tigani. Culmea, a doua zi, dis-de-dimineata, asasinul a trecut chiar pe linga cel pe care-l omorise fara motiv, prefacindu-se ca nu stie despre ce-i vorba. Timp de patru zile, ciobanul cu apucaturi criminale a fost plecat in judetul Ialomita, fiind luat pe sus de anchetatori in ziua de 11 octombrie 2007. Tot atunci, neavind incotro, minorul Valentin Florin B. a acceptat sa colaboreze si el cu oamenii legii.
Categorie articol: 

Comentarii