Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Criminalul de la Silistraru s-a spânzurat

* o femeie care mergea la câmp a dat peste trupul bărbatului şi l-a anunţat pe paznicul de la "Agroleg", care a alertat poliţiştii * oamenii legii au găsit lângă trupul neînsufleţit un bidon cu apă, o floarea soarelui şi în buzunare corcoduşe * anchetatorii cred că individul a conştientizat gravitatea faptelor comise şi şi-a dat singur sentinţa

Conştient de gravitatea faptelor comise şi speriat de pedeapsa cruntă pe care ar fi putut să o primească, bărbatul din Silistraru acuzat de crimă a decis să îşi încheie socotelile cu viaţa. Costel Mircea, zis "Porcu", de 43 de ani, a considerat că este mai bine să fie judecat pentru faptele sale în "lumea de apoi" şi s-a spânzurat. După ce a stat ascuns zile în şir, hrănindu-se doar cu seminţe de floarea soarelui şi corcoduşe din copaci, individul suspectat că a violat-o şi ucis-o pe femeia de 54 de ani şi-a dat singur sentinţa. Descoperirea macabră a fost făcută de o femeie care mergea la câmp, pe un drum agricol, şi a dat peste trupul neînsufleţit al bărbatului, atârnat de un salcâm. Localnica l-a anunţat imediat pe paznicul de la punctul "Agroleg", iar acesta a sesizat poliţiştii.
După cum ne-a informat şeful Serviciului de Investigaţii Criminale (SIC), cms. şef Marcel Drăgan, ieri dimineaţă, în jurul orei 4.30, o echipă formată din lucrători de la Intervenţie Rapidă, Ordine Publică şi Investigaţii Criminale, împreună cu efective de jandarmi, a mers în satul Silistraru pentru a continua căutarea bărbatului suspectat de crimă. Oamenii legii aveau în vizor casele părăsite, unde "Porcu" s-ar fi putut adăposti, după cum au sugerat chiar localnicii din Silistraru. Poliţiştii ne-au spus că au fost identificate destul de multe case părăsite, respectiv vreo 8, toate situate la marginea satului, spre câmp. Casele nu aveau uşi, geamuri, iar bălăriile erau din abundenţă, ceea ce ar fi putut fi locul perfect unde individul căutat de poliţişti s-ar fi putut ascunde. În timp ce încercau să dea de urma suspectului, poliţiştii au fost anunţaţi de paznicul de la "Agroleg", aflat la un punct unde se ţineau utilajele, despre faptul că localnicul urmărit a fost găsit spânzurat. "Când efectuam căutările, am fost sesizaţi de un paznic al societăţii «Agroleg». La rândul lui, el a fost sesizat de o femeie care mergea la câmp şi care a dat peste bărbatul spânzurat. Era spânzurat de un salcâm, aflat pe un drum agricol, situat cam la vreo 200 de metri de fostele grajduri din sat, care sunt dezafectate. Este un drum circulat, oamenii se duc la muncile agricole pe acel drum", ne-a explicat cms. şef Drăgan. După cum ne-au spus anchetatorii, paznicul de la "Agroleg" s-ar fi plâns că, miercuri noaptea, de pe la ora 2.00, câinii au început să latre foarte tare, semn că probabil Costel Mircea era prin zonă. Poliţiştii s-au deplasat imediat la locul indicat şi au găsit victima care avea un bidon de apă de 5 litri lângă ea, o floarea soarelui cu care probabil s-a hrănit, iar în buzunare avea corcoduşe. Oamenii legii i-au anunţat imediat pe părinţii bărbatului, care deja aflaseră de la localnici ce s-a întâmplat cu fiul lor şi făceau pregătirile pentru înmormântare. După cum ne-au declarat poliţiştii, localnicii din Silistraru le-au tot spus că bărbatul acuzat de crimă ar putea să îşi pună capăt zilelor, ceea ce până la urmă s-a şi întâmplat. "Probabil a realizat gravitatea faptelor comise, avea omor deosebit de grav, viol, tâlhărie, pedeapsa ar fi putut ajunge la 25 de ani închisoare", a mai spus şeful SIC. Poliţiştii au sesizat procurorul criminalist şi medicul legist, iar după efectuarea cercetării la faţa locului s-a luat măsura transportării cadavrului la morgă, în vederea efectuării necropsiei. Tot poliţiştii, care şi-au petrecut zile la rând în satul Silistraru, ne-au spus că, acum, după ce au aflat că individul căutat pentru omor nu le mai poate face rău, localnicii au răsuflat uşuraţi. Oamenii ajunseseră să nu mai iasă seara pe stradă, să îşi ţină copiii închişi în casă, tocmai pentru că se temeau pentru vieţile lor.

15crim2Omor deosebit de grav, viol şi tâlhărie

Din seara zilei de 7 iulie, ora 22.00, când Dora M. (54 de ani) a fost găsită într-o baltă de sânge, în propria casă, chiar de fratele său, poliţiştii de la Investigaţii Criminale au lucrat la foc continuu pentru a da de urma criminalului. Din probele administrate în cauză, anchetatorii au stabilit că principalul suspect este Costel Mircea, zis "Porcu", de 43 de ani, un individ agresiv la beţie, pe numele căruia a fost emis mandat de arestare, în lipsă. El fusese dat deja în urmărire la nivel naţional, oamenii legii scotocind peste tot pentru a da de urma bărbatului acuzat de comiterea oribilei crime. După cum se precizează într-un comunicat al Biroului de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila au dispus, la data de 10 iulie, punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul Costel Mircea, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de omor deosebit de grav, viol, tâlhărie şi violare de domiciliu. La data de 11 iulie, procurorii au solicitat Tribunalului Brăila arestarea preventivă în lipsă a inculpatului, pe o perioadă de 30 de zile, cererea procurorilor fiind admisă. În acelaşi comunicat se arată că probatoriul administrat în cauză a relevat următoarea situaţie de fapt: "În ziua de 7 iulie, inculpatul a pătruns fără drept în locuinţa victimei, unde, prin constrângere fizică, respectiv folosind un corp tăietor-înţepător (cuţitul identificat la locul faptei), a întreţinut cu aceasta un raport sexual normal, sustrăgându-i totodată şi un telefon mobil, după care i-a aplicat mai multe lovituri cu acelaşi corp delict, în zona cervico-toracală, cauzându-i leziuni care au condus în mod direct şi necondiţionat la moartea acesteia".
Costel Mircea le-a atras atenţia poliţiştilor din prima, fiind inclus în cercul de suspecţi, întrucât a dispărut de pe raza localităţii de domiciliu imediat după ce femeia a fost găsită moartă. După cum a precizat cms. şef Marcel Drăgan, chiar în seara zilei de 7 iulie, la ora 23.00, bărbatul a fost localizat la un priveghi, al unui prieten, când cineva din sat a anunţat că Dora M. a fost găsită moartă. Auzind vestea, bărbatul nu a mai stat pe gânduri şi a dispărut imediat din sat. Poliţiştii au luat la periat toate localităţile din judeţ, au mers la rudele individului, unchi şi mătuşi, au stat de vorbă cu localnicii din Silistraru, însă nimeni nu a ştiut să le spună unde se află bărbatul căutat. Autorităţile au stat de vorbă şi cu părinţii victimei, doi bătrâni liniştiţi care au muncit toată viaţa lor în agricultură pentru a avea ce pune pe masă, şocaţi de fapta comisă de propriul lor fiu. Cu lacrimi în ochi, mama bărbatului, Elena Mircea, ne-a spus că fiul ei le-a creat întotdeauna probleme: le-a furat banii din casă, l-a bătut pe tatăl său, a refuzat să meargă la muncă. "Făcea destule probleme. De unde s-a ajuns la treaba asta? De la băutură. De la băutura sunt toate. Pentru el, beţia a fost fericirea vieţii lui!", ne-a spus mama criminalului, marţi, când a stat de vorbă cu poliţiştii. Bătrânii ajunseseră să doarmă cu bâtele sub pat de frica propriului fiu, gândindu-se că acesta s-ar putea răzbuna pe ei.
Categorie articol: 

Comentarii