Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Criminala de la Dedulesti ramine dupa gratii

Magistratii Tribunalului Braila au dispus, zilele acestea, prelungirea mandatului de arestare preventiva emis in aprilie a. c. pe numele Gicai Hanu, 36 de ani, din satul Dedulesti, comuna Mircea Voda, aflata in arest preventiv dinainte de Pasti si trimisa in judecata pentru comiterea infractiunii de omor calificat. Impatimita de alcool si gata sa i se puna pata pe oricine, femeia l-a ucis cu o singura lovitura de cutit pe numitul Anton Hanu, tovarasul de viata si de pahar, dupa un conflict iscat in ziua de 22 aprilie 2008 - cu o zi inainte de sarbatoarea Sfintului Gheorghe -, pe fondul consumului exagerat de bauturi ametitoare. Criminala nu a lovit cu cutitul pentru prima data. In septembrie 2007, suparata foc, ea si-a injunghiat cumnata - care are probleme psihice -, fiind cercetata pentru savrsirea infractiunii de lovire. Diferenta a fost ca atunci agresoarea a lovit ceva mai usor.
Drama de anul acesta, insa, i-a lasat fara cuvinte pe satenii din Dedulesti si nu numai. In ziua de 22 aprilie 2008, Gica Hanu, mama a trei copii minori, fusese plecata la familia Raileanu din aceeasi localitate, ca sa ajute la curatenie, ca veneau sarbatorile de Pasti. A consumat, fara doar si poate, vreo jumatate de litru de vin. Anton Hanu, sotul Gicai, venise sa vada ce face si se cinstise si el cu vin si tuica. Dupa terminarea treburilor, cei doi au mers acasa. Pe la 19.30, spun anchetatorii, femeia pregatea peste pentru cina, cind a izbucnit cearta. Nu era pentru prima data cind se intimpla acest lucru. Gelos si, in plus, ametit bine de alcool, barbatul a facut scandal, reusind s-o scoata din pepeni pe nevasta-sa. Satula de cearta si de cite injuraturi primise, Gica a pus mina pe un cutit si l-a infipt in pieptul lui Anton. Barbatul n-a apucat sa zica decit: "Ce-ai facut, m-ai omorit...", dupa care s-a prabusit pe covorul din bucatarie, cu fata in jos. Soarta victimei a fost, din acel moment, pecetluita.
Gica Hanu, speriata de ceea ce-a fost in stare sa faca, si-a revenit din betie si a aruncat cutitul in curte, apoi a alergat in sat si a sunat la 112, dupa ce a gasit un telefon public. Cind s-a intors, l-a gasit pe Anton in coma, gemind. Barbatul era pe moarte. Criminala l-a intors cu fata in sus, apoi a plecat din nou in centrul satului, sa astepte ambulanta. Pe drum s-a intilnit cu mai multi sateni, carora le-a spus ce-a facut. La sosirea ambulantei, insa, sotul injunghiat era deja mort, din pricina hemoragiei interne masive, consecinta a plagii de la nivelul lobului sting hepatic si aortei abdominale, dupa cum se precizeaza in dosarul penal. Victima avea 2 grame la mie alcool in singe. In aceeasi zi, Gica Hanu a fost retinuta pe baza de ordonanta, apoi arestata preventiv pentru omor calificat.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii