Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Crima in Insula Mare

Vineri, la orele prinzului, pe malul bratului Dunarea Veche, doi tineri din satul Titcov, comuna Frecatei, l-au ucis cu singe rece pe un consatean, dupa o incaierare pe viata si pe moarte. Fratii Cosmin Costel si Ionut Radu, primul de 17, al doilea de 20 de ani, l-au acostat pe Catalin Hatmanu, un tinar de 19 ani, cu care se aflau in conflict de ceva vreme. Incidentul s-a finalizat tragic, Catalin fiind injunghiat in ceafa de catre rivalul sau in virsta de 17 ani, nemaiavind nici o sansa de supravietuire.
Potrivit procurorului criminalist Mircea Ionescu, de la Parchetul de pe linga Tribunalul Braila - coordonatorul anchetei in cazul crimei de la Titcov -, vineri, 27 ianuarie 2006, in jurul orei 14.00, fratii Cosmin si Ionut Radu se intorceau cu saniile de la Pecineaga, pe Dunarea inghetata. Pe malul bratului Dunarea Veche, fratii Radu s-au intilnit cu Catalin Hatmanu, din aceeasi localitate, un tinar pe care-l urau de moarte. Hatmanu ii batuse de Revelion si acestia aveau de gind sa se razbune. Imediat, tinerii s-au luat la bataie. La un moment dat, Ionut, fratele mai mare, l-a lovit pe Catalin cu un bat in spate. El a incercat sa loveasca din nou, dar victima a apucat batul, prinzindu-l, practic, in brate pe agresor. Atunci a intervenit Cosmin, care s-a repezit asupra rivalului si i-a infipt un cutit in ceafa, sectionindu-i bulbul rahidian. Victima a decedat instantaneu.
Desi evenimentul a fost anuntat imediat, echipa operativa (formata din medic legist si procuror) nu a ajuns la fata locului decit dupa 24 de ore si asta pentru ca Dunarea nu a putut fi traversata cu bacul, din pricina sloiurilor de gheata. "Cercetarile la fata locului au fost aminate pentru a doua zi, solicitindu-se un elicopter de la Ministerul Administratiei si Internelor, cu care echipa sa poata ajunge pe celalalt mal al Dunarii. Cadavrul a ramas la locul in care s-a petrecut evenimentul, dispunindu-se ca zona sa fie asigurata de lucratorii de la Postul de Politie Frecatei", au precizat surse autorizate din cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului Braila.
Simbata dupa-amiaza, elicopterul - trimis de la Constanta - a preluat echipa operativa si a aterizat in zona in care s-a produs evenimentul. In scurt timp, agresorii au fost indentificati si au fost retinuti pe baza de Ordonanta, timp de 24 de ore, la sediul IPJ Braila. In cursul zilei de ieri, ei au fost condusi sub escorta la Parchet. Dupa ce au fost audiati de procurorul criminalist, Cosmin si Ionut Radu au fost prezentati insntantei Tribunalului Braila, cu propunere de arestare preventiva. Judecatorii au emis, cu acest prilej, mandat de arestare preventiva de 19 zile, pe numele lui Cosmin Costel, 17 ani, cel care a minuit arma crimei, pentru savirsirea infractiunii de omor calificat. Fratele acestuia, Ionut Radu, urmeaza a fi cercetat in stare de libertate. "Dupa finalizarea audierilor, care au avut loc la instanta, minorul a fost condus in Arestul IPJ Braila, iar fratele sau va fi eliberat chiar astazi (n.r. - ieri), potrivit deciziei magistratilor judecatori. Ancheta se afla in plina desfasurare", ne-a declarat procurorul criminalist Mircea Ionescu.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii