Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Crima de o cruzime inimaginabila

Un agent de la Politia Comunitara si-a omorit sotia intr-un mod infiorator, pentru ca a vrut sa-l paraseasca, apoi s-a sinucis: i-a retezat beregata, a injunghiat-o in piept cu o sabie, de 20 de ori, i-a implintat doua cutite in ambii ochi, apoi si-a pus streangul de git.
Politist model la serviciu si barbat spilcuit pe strada - asa l-au etichetat cunoscutii si sefii pe Ionel Frangulea, 43 ani, cel care timp de doua decenii si-a batut nevasta in mod sistematic, terorizindu-si vecinii cu crizele sale de gelozie. Politistul comunitar care veghea la siguranta brailenilor si care, culmea, chiar a avut armament pe mina pina nu demult, a reusit sa fenteze ani la rind comisiile de examinare, fara a-si arata adevarata fata.
Ionel si Carmen Frangulea, de 43, respectiv 40 ani, erau casatoriti de 20 de ani si aveau un baiat de 17 ani; el era angajat din '94 ca gardian public, iar ea lucra in agricultura, la o ferma de la periferia municipiului. Rudele indoliate si vecinii din blocul A55, de pe Bulevardul Dorobantilor, unde s-a produs tragedia, ne-au povestit ca, ani in sir, Ionel a batut-o sistematic pe sotia sa, iar anul trecut, aceasta a decis sa divorteze. In noiembrie 2005, dupa ce a fost calcata din nou in picioare, Carmen s-a mutat la mama sa, intr-o casa de pe Str. Mihail Kogalniceanu. "Ionel era foarte gelos si, fiindca ea statea la serviciu pina seara tirziu, el banuia ca ar fi incurcata cu seful ei. Femeia a bagat divort si s-a mutat la mama ei. Baiatul a stat o perioada cu ea, insa nu prea aveau conditii si se mai ducea si la tatal sau. Cind statea baiatul la bloc, Carmen se ducea si ii facea mincare, dar in lipsa lui Ionel, ca sa evite scandalul", ne-au spus rudele indurerate.
Comisarul Sorin Leitoiu, seful Serviciului de Investigatii Criminale, ne-a relatat ca, potrivit primelor cercetari, duminica seara Carmen se afla in apartament, impreuna cu sotul si fiul lor. Dupa ce baiatul a plecat in oras, la plimbare, Ionel a decis sa puna in aplicare un plan diabolic, sa o pedepseasca aspru pe consoarta care il parasise. I-a retezat gitul, apoi i-a infipt in piept de circa 20 de ori o sabie de panoplie. Dupa ce Carmen a cazut lata in sufragerie, cu fata in sus, Ionel i-a implintat sabia in inima si s-a inarmat cu doua cutite, pe care i le-a infipt in ambii ochi. Revenindu-si din furia oarba, politistul comunitar a decis sa se sinucida. A scris la repezeala un bilet de adio, si-a incropit un streang dintr-o funie zdravana si s-a spinzurat in holul de la intrare.
Intors din oras, fiul a fost intimpinat de imagini de cosmar: a dat peste cadavrul tatalui sau atirnind in lat, iar dupa citiva pasi si-a gasit mama in mijlocul sufrageriei, spintecata si ciopirtita. Socat, a chemat vecinii si in scurt timp, la locul evenimentului s-a prezentat o echipa de specialisti, care, la rindul lor, au ramas stupefiati. Medicul legist Aurelian Savu ne-a marturisit ca, in toata cariera sa, in care a vazut sute de omoruri si victime, nu a intilnit o crima comisa cu atita cruzime. Dr. Tiberiu Dobrescu, medic psihiatru, ne-a explicat ca actiunea asasinului de a-si mutila victima conduce la ipoteza ca acesta, suferind de o afectiune psihica grava, a vrut, astfel, sa o pedepseasca pe sotia sa, pe care o considera vinovata.
Alexandru Alexandru, seful Politiei Comunitare, s-a aratat uimit de faptul ca asasinul sinucigas a reusit sa fenteze examenele psihologice la care a fost supus: "Ionel Frangulea lucra in aceasta institutie de 12 ani. In 1994 a fost angajat la Corpul Gardienilor Publici, iar de la finele anului trecut a fost preluat de Politia Comunitara. In urma examenelor a fost declarat apt atit din punct de vedere psihic, cit si medical. Fata de superiori si de colegi a avut un comportament ireprosabil, nu a avut nici macar o abatere sau o intirziere la serviciu. E incredibil, cum de a putut masca adevarata lui fata si cum de a reusit sa treaca de examinarile psihologice fara ca specialistii sa descopere ceea ce era in mintea lui. La un moment dat a avut si arma in dotare, insa in ultima perioada executa serviciu de paza la manastirea Lacu Sarat si nu mai avea pistol. A fost de serviciu in noaptea de simbata spre duminica, iar duminica seara s-a produs tragedia. Voi pune in discutia colectivului de la Politia Comunitara, sa vedem cum il putem ajuta pe minorul ramas fara parinti."
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii