Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Crezi că eşti patriot?

Sărbătoarea Centenarului Marii Uniri a constituit un bun prilej pentru mulţi de a se da drept mari iubitori de ţară şi de neam, de a-şi flutura dragostea de patrie şi de a ţine discursuri sforăitoare despre patriotism şi sacrificiu.

Crezi că, dacă eşti politician şi te baţi cu patriotismul în piept la tv de Ziua Naţională, chiar eşti patriot? Crezi că, dacă postezi pe Facebook o fotografie cu un peisaj frumos şi o urare la adresa României, gata, eşti patriot? Crezi că, dacă îţi agăţi un steag la maşină, gata, eşti iubitor de ţară?

Nu, nu eşti patriot dacă tu, ca reprezentant al statului, plăteşti 70.000 de euro pe un Logan amărât pentru Poliţie, aşa cum s-a întâmplat în urmă cu vreo 10 ani, în Guvernarea Tăriceanu. Şi nu, nu eşti patriot dacă tu, ca reprezentant al Guvernului, plăteşti 750 de lei pentru o agendă, aşa cum s-a întâmplat zilele acestea. Nu poţi fi patriot când îţi baţi joc de banii publici, când furi, când iei şpagă, când minţi, când îţi urmăreşti doar propriul interes şi propriul buzunar – indiferent de poziţia deţinută în aparatul de stat.

În niciun caz nu eşti patriot când modifici legile ca să-ţi fie ţie, deţinător şi membru al Puterii politice, mai bine şi să te scapi de rigorile legii.

Nu poţi fi patriot când te împrumuţi extern cu zeci de miliarde de euro nu ca să construieşti autostrăzi, spitale, drumuri şi creşe, ci ca să majorezi nişte salarii la stat şi pensii, îndatorând generaţiile viitoare.

Nu poţi fi patriot când vii cu acuze fantasmagorice la adresa altor ţări, altor organizaţii sau altor persoane, spunând că din cauza lor nu are România autostrăzi, spitale sau industrie, când tu ai condus ţara asta mai bine de 20 de ani din ultimii 29.

Nu poţi fi patriot când crezi că românii care nu sunt de acord cu hoţiile tale sunt „un fir de praf” în drumul tău de neoprit. Nu poţi fi patriot când, de fapt, nu laşi nimic concret în urma guvernării tale.

Nu poţi fi patriot când nu vorbeşti corect limba română - indiferent de poziţia publică pe care o ocupi.

Nu poţi fi patriot având un doctorat pe bază de plagiat. Nu poţi fi patriot minţind public, manipulând, prostind în faţă milioane de oameni.

Nu poţi fi patriot întorcând spatele Europei şi dorindu-ţi ca ţara ta să iasă ori să fie scoasă, prin acţiunile tale, din Uniunea Europeană.

Şi nu poţi fi patriot când susţii astfel de „patrioţi” şi nici când îi votezi. Nu poţi fi patriot votând infractorii, penali, mincinoşi, analfabeţi şi cocalari politici. Şi nu poţi fi patriot când nu votezi deloc, lăsând astfel de „patrioţi” să se caţere la Putere şi să confişte o ţară în numele unei minorităţi de „patrioţi”.

 
Categorie articol: 

Comentarii