Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

A crescut numarul casatoriilor

Numarul brailenilor care au decis sa se casatoreasca, in primele opt luni ale acestui an, a fost mai mare in comparatie cu aceeasi perioada a anului trecut. Potrivit sefului Serviciului Judetean Comunitar de Evidenta a Persoanei, comisar Livia Damian, la nivelul celor patru servicii de stare civila, respectiv Braila, Insuratei, Faurei si Ianca, de la inceputul anului 2007 si pina la sfirsitul lunii august, s-au incheiat 1.108 acte de casatorie, fata de 883 cite au fost inregistrate la sfirsitul lui august 2006. La nivel de judet, insa, numarul casatoriilor este mult mai mare, deoarece acest bilant nu cuprinde si casatoriile inregistrate la Primariile din comune.
"Cele 1.108 casatorii au fost incheiate la cele patru servicii, nu vorbesc de comune, asta pentru ca fiecare casatorie, nastere si deces se inregistreaza la unitatea administrativ-teritoriala unde s-a produs. O crestere a numarului de casatorii s-a constatat si luna trecuta. Daca in august 2006 au fost incheiate 168 de acte de casatorie, in august 2007 s-a ajuns la 214", a precizat comisar Livia Damian.
Seful Serviciului de Evidenta a Persoanei a mai spus ca la numarul total de acte de casatorie incheiate se adauga si cele intocmite in alte state, dar care sint recunoscute la nivelul tarii noastre. Astfel, in momentul in care un cetatean roman se casatoreste pe teritoriul altei tari, are o nastere sau un deces, actele aferente sint emise de autoritatea unde s-au produs evenimentele. Pentru ca un certificat de casatorie sa fie recunoscut si pe teritoriul tarii noastre, cel in cauza poate sa ceara transcrierea in Romania, daca vine la domiciliul din tara, sau inscrierea actului de casatorie la nivel de Consulat. In acest caz, cetateanul roman va avea doua certificate de casatorie, unul emis de autoritatea unde s-a incheiat casatoria, respectiv Spania, Italia, Belgia etc. si unul emis de autoritatile romane.
Categorie articol: 

Comentarii