Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

A crescut numarul accidentelor rutiere

In luna aprilie 2007, la nivelul municipiului si judetului Braila, s-au inregistrat doua accidente in plus fata de aceeasi perioada a anului trecut, iar numarul persoanelor ranite grav a crescut cu patru. Totusi, comparativ cu 2006, s-a redus numarul celor decedati, cu o persoana. Cele mai multe accidente, noua, soldate cu trei raniti grav, s-au produs in municipiu, in timp ce in judet au fost sase accidente, in urma carora o persoana a decedat, iar alte trei au fost ranite grav. Principalele cauze care au dus la producerea acestor evenimente neplacute au fost imprudenta sau neatentia in conducere, depasirea neregulamentara si traversarea prin locuri nepermise. Dintre soferii care au provocat accidente in municipiu, cinci erau amatori, trei profesionisti, iar unul conducea un moped. Dupa cum arata bilantul intocmit de Politia Rutiera, se pare ca cele mai multe accidente au fost provocate de cei aflati in tranzit prin judetul Braila, care probabil se grabeau sa ajunga la destinatie.
Desi ar fi fost de asteptat ca multe dintre accidentele rutiere sa se produca in week-end, cind multi cetateni apeleaza la masinile personale sau de serviciu pentru a merge la cumparaturi sau la plimbare, totusi, ziua nefasta este cea de luni.
"Lunea, de exemplu, au fost cele mai multe accidente, respectiv trei, soldate cu un mort si doi raniti. Miercurea s-a produs un singur accident, cu un ranit grav, vineri si simbata cite doua accidente cu cite doi raniti grav, iar duminica, un accident cu doi raniti. In ceea ce priveste intervalele orare, intre orele 0.00 si 6.00 dimineata, nu s-a inregistrat nici un accident, de la 6.00 pina la prinz - un accident cu un mort, de la 12.00 la 18.00 - patru accidente cu cinci raniti grav iar de la 18.00 la 24.00 - patru accidente cu 4 raniti grav", a precizat purtatorul de cuvint al Inspectoratului Judetean de Politie Braila, subinspector Jenel Sogor.
La sfirsitul lunii aprilie a fost lansat, la nivelul judetului, proiectul local privind siguranta rutiera, in cadrul programului national "Stop accidentelor rutiere! Viata are prioritate!", ce are ca scop reducerea cu 5% a numarului accidentelor de circulatie soldate cu consecinte grave. Programul se desfasoara in perioada aprilie - decembrie 2007, atit in mediul urban cit si in cel rural. Timp de noua luni de zile se organizeaza diverse activitati care sa ii faca pe cetateni sa constientizeze dinamica si consecintele accidentelor rutiere.
Programul mai are ca obiective reducerea numarului persoanelor decedate si a celor ranite grav in accidente rutiere produse din cauza vitezei excesive sau a indisciplinei pietonilor.
Categorie articol: 

Comentarii