Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Crescatorii de pasari ar putea protesta la Bucuresti impotriva reducerii subventiilor

Uniunea Nationala a Crescatorilor de Pasari din Romania (UNCPR) va organiza saptamina viitoare un protest la Bucuresti, daca Ministerul Agriculturii nu va mentine subventiile majorate pentru carnea de pasare pina la sfirsitul acestui an, a declarat marti agentiei MEDIAFAX presedintele Uniunii, Ilie Van.
"Noi am cerut deja ministrului Gheorghe Flutur sa se intilneasca cu noi pentru discutii si speram ca la sfirsitul acestei saptamini sa avem o astfel de intilnire si, in functie de rezultatul ei, vom organiza o manifestatie in Bucuresti saptamina viitoare" a spus Van.
Valoarea subventiei pentru puii broiler livrati abatoarelor autorizate a fost dublata de Guvern in luna iunie, de la 1,40 lei la 2,80 lei pe cap de pui, ca o masura de sprijinire a fermelor de pasari, ale caror livrari au fost afectate de aparitia cazurilor de gripa aviara.
Ministrul Agriculturii, Gheorghe Flutur, a anuntat recent ca, de la 1 septembrie subventiile pentru carnea de pasare vor fi diminuate la nivelul anterior aparitiei gripei aviare, intrucit consumul de carne de pasare s-a normalizat.
Potrivit lui Van, piata nu si-a revenit inca dupa pierderile suferite in urma gripei aviare si reducerea subventiilor ar duce la falimentul multor firme.
"Daca nu rezolvam nimic la minister sindicatele sint hotarite sa vina la Bucuresti", a mai spus presedintele UNCPR.
El a precizat ca protestul se va referi la nivelul subventiilor, intrucit contestarea masurii de revenire a taxelor vamale la pulpele de pui la nivelul de 45%, intrata in vigoare marti, presupune un proces prea indelungat.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii