Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Crescătorii de vaci pot depune cererile pentru subvenţii

Crescătorii de vaci au la dispoziţie o lună şi jumătate pentru a depune la centrele APIA (Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură) Brăila cererile de solicitare a primei pe exploataţie la specia bovine. Potrivit agenţiei, perioada de depunere este15 iulie - 31 august 2011.
Pentru anul 2011, prima se acordă producătorilor agricoli înscrişi în evidenţa APIA în funcţie de efectivul de bovine înregistrat în Registrul naţional al exploataţiilor, minim 3 capete cu vârstă mai mare de 6 luni.
Pot beneficia de prima pe exploataţie şi persoanele fizice care în cursul anului 2011 şi-au schimbat forma juridică conform prevederilor OUG nr. 44/2008 privind desfăşurarea activităţilor economice de către persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale şi întreprinderile familiale. Condiţia este ca şi acestea să figureze în Registrul naţional al exploataţiilor cu exploataţii de minim 3 capete de bovine, cu vârsta acestora de minimum 6 luni.
Pentru a beneficia de prima pe exploataţie, solicitanţii trebuie să depună o cerere vizată în prealabil de asociaţiile crescătorilor de animale legal constituite, care sprijină interesele crescătorilor de bovine, taurine şi/sau bubaline.
Categorie articol: 

Comentarii