Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Crescătorii de animale, la protest în Bucureşti

Crescătorii de animale au protestat ieri în Bucureşti la sediile Ministerului Finanţelor şi cel al Ministerului Agriculturii, în semn de protest faţă de intenţia actualului Guvern de a acorda numai o parte din subvenţiile ce li se cuvin. După cum a explicat Daniel Stanciu, reprezentantul structurii locale a organizaţiei sindicale organizatoare a protestelor de ieri, acţiunea de ieri care ce a reunit circa 1.000 de fermieri din întreaga ţară, a participat şi o delegaţie din Brăila formată din 150 de producători agricoli, crescători de bovine, ovine şi caprine. "Această acţiune de protest este mai mult un avertisment pentru factorii decizionali centrali, întrucât dacă nu ni se acordă subvenţiile în cuantumul cuvenit vom trece la acţiuni mult mai ample în întreaga ţară pornind de la pichetarea prefecturilor până la ieşirea în stradă cu animalele, cărora nu vom avea ce să le mai dăm de mâncare. Nu este normal ca din bugetul alocat pentru subvenţiile în sectorul zootehnic să fie redistribuite sume către sectorul vegetal în contextul în care noi, crescătorii nu vom avea resursele necesare acoperirii hranei animalemor pe timp de iarnă", a punctat Stanciu, adăugând că din delegaţie au făcut parte şi colegii din organizaţia crescătorilor de ovine şi caprine.

Delegaţia reprezentanţilor Sindicatului Crescătorilor de Taurine a fost invitată ieri la negocieri cu reprezentanţii Ministerului Finanţelor Publice şi ai Ministerului Agriculturii însă încercările de a ajunge la o înţelegere comună au eşuat. În acest context, crescătorii de taurine au mutat protestul în faţa Palatului Cotroceni pentru a cere sprijin preşedintelui ţării. Liderul la nivel naţional al organizaţiei sindicale menţionate Costel Caraş, a declarat că fermierii nu vor pleca din faţa sediului Ministerului Finanţelor Publice, până când nu vor fi siguri că Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA) are bani în cont pentru plata subvenţiilor.

În paralel, peste 300 de crescători de ovine şi caprine, reuniţi într-o organizaţie sindicală afiliată federaţiei "Agrostar" au protestat în faţa sediului Ministerului Agriculturii cerând acordarea subvenţiilor pentru sectorul zootehnic. La închiderea ediţiei, conducerea "Agrostar" a punctat că se desolidarizează de acţiunea de pichetare a Palatului Cotroceni de către crescătorii de taurine "deoarece nu ne putem implica în jocurile politice promovate de anumite persoane sau organizaţii", se arată într-un comunicat de presă al organizaţiei.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii