Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Crema PSD, pe uşa din dos la Brăila

“Puneţi-vă mâna la inimioare, băi, că vă cântă imnul de corupţi şi mafioţi! Asta vă aşteaptă, asta! (cătuşe -n.a.) Huuooo!”.

Aşa a debutat, duminică, Conferinţa Judeţeană a PSD Brăila. Cu proteste şi huidulieli. O situaţie atât de tensionată, încât în sala de şedinţe, toată spuma partidului (inclusiv oaspeţii veniţi special de la Bucureşti) s-a strecurat pe uşa din dos.

Incredibil! Nu mi-aş fi imaginat vreodată că la Brăila PSD va fi obligat să treacă printr-o aşa umilinţă. PSD! Adică partidul care, de 30 de ani încoace, la orice alegeri mătură tot în oraşul ăsta. Vă daţi seama! În acest fief tradiţional, partidul tuturor românilor, în loc să aibă parte de aplauze, temenele şi flori, să fie răsplătit cu huiduieli şi îmbrânceli! Şi nu vorbim de psd-iştii noştri sau nişte oarecine de la Bucureşti, ci de greii PSD, fix cei care-i stau de-a stânga şi de-a dreapta tătucului Dragnea în făurirea mândrei Românii. Chiar nu e ceva la care să te aştepţi! Cel puţin, nu la Brăila, un oraş care – asta nu trebuie să uităm vreodată! – după revoluţie şi-a ales în funcţia de primar, de trei ori la rând, cu o majoritate covârşitoare de voturi, fostul prim-secretar PCR. Nu ştiu cum s-a perceput din afară toată întâmplarea asta, dar, categoric, pentru mine chiar a fost ceva neaşteptat.

He he he ... nici Brăila nu mai e ce-a fost odată! Noroc că în orice clădire există şi o uşă din dos!

Dar, staţi aşa, că nici uşa asta nu-i chiar pentru oricine. Pentru că la “talpa” din PSD, aia de a umplut până la refuz sala de şedinţe, nu s-a gândit nimeni. Lăsaţi singuri să facă faţă mulţimii înfiebântate, unul după altul, psd-iştii de rând au încasat din plin “loviturile” protestarilor. Încă o dovadă că acesta e respectul promovat în PSD. În loc să facă front comun în faţa nemulţumiţilor şi să răspundă la acuzaţii – la urma urmei peste tot la televizor se bat cu pumnul în piept că nimic din ce li se reproşează nu-i adevărat – ei (spuma) s-au pitit bine-mersi în sală lăsându-şi colegii la discreţia străzii. Şi chiar am văzut câţiva primari de comune, de exemplu, oameni de ispravă, care au făcut eforturi pentru comunităţile lor, extrem de debusolaţi de ce li se întâmplă. De ce să suporte ei o aşa umilinţă? Întreb retoric doar. La urma urmei, doar prin prezenţa lor acolo şi-au asumat tot. Tot ce ar fi putut să se întâmple. Şi s-a întâmplat exact ce e normal atunci când eşti parte a unui angrenaj ce funcţionează ca o gardă de muşchetari sub sloganul: “Hoţi pentru unul şi toţi pentru hoţi!”.

De remarcat însă, la Conferinţa Judeţeană de duminică, ce avut drept scop înscăunarea unicului candidat Ion Rotaru în fruntea filialei, au fost şi câteva absenţe notabile, oameni grei din PSD Brăila, ceea ce demonstrează, pe de o parte, că partidul nu mai e chiar aşa unit cum încearcă ei să ne facă să credem, iar pe alta, că nu au fost simple intoxicări zvonurile conform cărora pentru desemnarea candidaţilor s-au ascuţit multe săbii înainte. Oricum, de la plecarea lui Mihai Tudose, PSD Brăila pare tot mai rătăcit, iar impunerea de la Centru a lui Rotaru, sunt convinsă, va acutiza asta.

Şi nu pot să închei fără a mai sublinia ceva: în toată nebunia acestei conferinţe, în care, parcă pentru a acoperi larma de afară toţi cei care au luat cuvântul au făcut-o în cel mai pur stil comunist (am ascultat discursuri care aproape mi-au întors stomacul pe dos), primarul Marian Dragomir a avut curajul să le ceară socoteală. Să atragă atenţia colegilor de la Bucureşti că, pentru cei din teritoriu, altele sunt problemele şi procupările, alta e calea pe care ar trebui să se concentreze PSD, nu obsesia pentru legile Justiţiei. Un discurs care chiar merită apreciat. Răspunsul înţepat al lui Codrin Ştefănescu, nici nu mă mai sinchisesc să vi-l amintesc.
Categorie articol: 

Comentarii