Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Creierul senatorului Ion Rotaru nu este irigat suficient

De cind a fost admis in Senatul Romaniei fara sa fie nevoit sa dea examen, Ion Rotaru a inceput sa emita judecati de nici o valoare. Omu' vine in teritoriu, adica la Braila, se produce in conferinte de presa la sediul PSD si tine discursuri despre starea natiunii. Identifica problemele cu care se confrunta comunitatea locala si trage semnale de alarma. Demagogul din Rotaru iese, insa, din ce in ce mai des la iveala, enervindu-ma pe mine intr-un hal fara de hal. Asadar, sint nervos, dar ce pot sa fac? Sa-i sparg fata lui Rotaru? Ar vrea el, dar problema este ca "pumnii mei multa minte are", asta ca sa parafrazez un slagar tiganesco-manelist. As mai putea sa-l sun si sa-l intreb asa, de la obraz: "Ce faci, boule?". Hmm, cam puerila gluma! Cel mai bine si mai bine este, cred eu, sa-l dau la ziar pe nen-tu Ion Rotaru, sa ne ridem impreuna de timpeniile pe care le debiteaza. Ultima dintre aceste timpenii se refera la sistemul de irigatii, ascultati-l, va rog, pe Rotaru: "Cu fiecare zi ce trece, factorii atmosferici sint tot mai agresivi, iar existenta agriculturii la noi depinde aproape exclusiv de irigatii. Daca nu reusim sa punem in practica un program coerent, efectele vor fi catastrofale. Sistemul de irigatii e la pamint si trebuie gasita o solutie".
Bai, ce perspicace e acest Rotaru si cita inteligenta emana el in jur. Nici in 414 ani nu mi-ar fi trecut prin cap ca sistemul de irigatii e la pamint si nu in aer. Eu credeam ca agricultura romaneasca tocmai pe asta se bazeaza: pe irigatii! Cind colo, vine senatorul Rotaru sa-mi spuna ca sint in eroare si ca, evident, sint un mare dobitoc daca gindesc asa.
Bun, eu imi permit sa fiu dobitoc, pentru ca sint pe banii mei, nu ai contribuabililor, dar nenea Rotaru? Pai, eu ma asteptam ca Ion Rotaru sa vina cu solutii in ceea ce priveste sistemul de irigatii, nu doar sa semnaleze ceea ce stie o natiune intreaga. Rotaru s-a comportat, astfel, ca un jurnalist, care atrage atentia asupra unor fenomene, nereguli etc, pentru ca autoritatile sa se sesizeze si sa indrepte pocinogul. Pai, de asta ia salariu Rotaru 50 de milioane de lei bani in mina, ca sa ne spuna ca ploua de sus in jos si ca apa este uda? Auzi la el, cica "trebuie gasita o solutie". Ati retinut, da? "Trebuie gasita o solutie" nu "Trebuie ca noi, alesii neamului, sa gasim o solutie". Rotaru foloseste impersonalul, nu se implica, se exclude in mod deliberat din tabara celor care ar trebui sa vina cu solutii, declara timpenii prin ziare, dupa care fuguta la casieria Senatului, sa-si ia leafa pentru care nu a miscat nici macar un deget. Huooo!
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii