Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Creditul cu buletinul mai ramine o luna pe piata

Asa-numitul credit doar cu buletinul se va mai acorda cel putin inca o luna, in functie de termenul la care normele restrictive ale Bancii Nationale a Romaniei (BNR) vor fi adoptate. BNR a estimat ca respectivele restrictii vor fi adoptate pina la finele lunii septembrie. Potrivit noilor norme propuse de BNR, conditiile de finantare impuse bancilor se vor aplica si institutiilor financiare nebancare.
Astfel, cei care vor face un imprumut direct din magazine vor fi nevoiti sa plateasca un avans de 25% din valoarea creditului sau sa aduca garantii. In plus, rata lunara nu trebuie sa depaseasca 30% din venitul net, adica ce mai ramine din el dupa ce se scad si cheltuielile cu telefon, intretinere sau curent. Aceeasi conditie trebuie respectata si pentru imprumuturile sub forma de leasing, contractate pentru achizitionarea unui automobil. In cazul creditelor pentru locuinte, acordate de institutiile financiare nebancare, plafonul maxim de indatorare va fi de 35% din diferenta rezultata din venitul net si cheltuielile curente.
Alte reglementari BNR interzic persoanelor care au credite sa se mai gireze reciproc. Mai mult, daca in cadrul unei familii un membru a luat deja credite, venitul acestuia nu va mai fi luat in calcul la stabilirea venitului total. Prin urmare, odata cu noile restrictii, numarul creditelor de consum se va diminua, iar imprumuturile vor fi mai echilibrate.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii