Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Credit cu adeverinţă falsă

Trei bărbaţi au lucrat mână în mână pentru a reuşi să obţină bani de la unităţi bancare, în baza unor acte false. Ţeparii au ajuns în faţa instanţei de judecată.
Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată a inculpatului Florentin Barbu, pentru infracţiunea de înşelăciune, fals şi uz de fals. Alături de el, mai sunt anchetaţi în aceeaşi cauză Andrei Munteanu şi Ionuţ Rădulescu, care au fost complici la comiterea faptelor.
În rechizitoriul întocmit în cauză s-a reţinut faptul că, la data de 14 noiembrie 2013, Raiffeisen Bank a sesizat săvârşirea infracţiunilor de tentativă la înşelăciune şi fals, de către Florentin Barbu. Acesta solicitase un credit bancar în baza unei adeverinţe de salariu care nu era reală, însă nu i s-a dat vreun ban de la bancă. La data de 17 ianuarie 2014, Provident Financial România a anunţat despre comiterea unei înşelăciuni, tot de către Florentin Barbu. De data aceasta, bărbatul a reuşit să obţină un credit de 1.750 lei, tot în baza unei adeverinţe de salariu false.
Dosarul a fost trimis spre competentă soluţionare Judecătoriei Brăila.
Inculpatul Ionuţ Rădulescu Marius a mai fost cercetat şi condamnat la pedeapsa închisorii, tot pentru complicitate la obţinerea unor credite cu adeverinţe false, el fiind cel care a pus la dispoziţie actele necesare unor persoane care voiau bani de la bănci.

 
Categorie articol: 

Comentarii