Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Credincioşii sunt aşteptaţi la hramul mănăstirii din Lacu Sărat

Credincioşii brăileni, şi nu numai, sunt aşteptaţi astăzi, 27 iulie, la hramul Mănăstirii Sfântul Mare Mucenic Pantelimon, situată în staţiunea Lacu Sărat. "Slujba va începe la ora 07:00, cu Taina Sfântului Maslu, urmată de Sfinţirea apei. În jurul orei 08.00 va fi oficiată Sfânta Liturghie de către Înaltpreasfinţitul Părinte Casian Crăciun, Arhiepiscopul Dunării de Jos. Atât pentru pelerinii veniţi din alte părţi ale ţării cât şi pentru creştinii brăileni, maicile au pregătit sarmale şi pilaf cu peşte, bucatele urmând a fi servite la agapa creştinească de la finalul slujbei. Îi aşteptăm pe toţi cu bucurie şi cu dragoste la acest praznic", ne-a declarat Maica Stareţă Pantelimona.
Mănăstirea Sfântul Mare Mucenic Pantelimon din staţiunea Lacu Sărat a luat fiinţă în anul 1996, până în prezent, mii de credincioşi poposind aici pentru a vizita ansamblul monahal, dar şi pentru a-şi găsi pacea spirituală de care au nevoie.
În fiecare an, la hram participă în jur de 2 - 3.000 de persoane.
Pentru a preveni apariţia unor incidente neplăcute, încă de aseară au intrat în dispozitiv echipaje sporite de jandarmi, poliţişti, lucrători de la ISU şi poliţişti locali.
Categorie articol: 

Comentarii