Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"Cred ca as mai putea califica echipa nationala si la urmatoarea Olimpiada"

Antrenorul nationalei feminine de handbal a Romaniei, Gheorghe Tadici, a declarat, joi, la Sport.ro, ca nu stie daca va mai continua in functia de selectioner si dupa expirarea contractului, in 31 august, insa a precizat ca ar mai putea califica echipa la inca o editie a Jocurilor Olimpice.
"Imi asum raspunderea selectiei, a pregatirii. Imi asum si acest ciclu olimpic deosebit al handbalului romanesc, care a fost cel mai bun din ultimii 32 de ani. Imi expira contractul pe 31 august. Mi s-a cerut demisia intr-un mod ordinar, de catre unii care nu-si vad birna din ochi, care improasca cu noroi. Nicaieri nu se intimpla asa ceva in timpul unei competitii. Dupa incheierea mandatului, vom prezenta o analiza si daca se constata ca dupa acest ciclu olimpic poate sa vina cineva care sa faca mai mult, foarte bine. Trebuie sa regret faptul ca am calificat singurul sport de echipa la Olimpiada? Eu cred ca nu, dar asa se vrea sa se dea senzatia. Eu cred ca acest cuplu de antrenori (n.r. Gheorghe Tadici si Dumitru Musi) poate sa mai califice inca o data echipa Romaniei la urmatoarea Olimpiada, atit pot sa spun", a declarat Tadici, dupa meciul pierdut in fata Frantei, in turneul pentru locurile 5-8 la JO-2008.
Antrenorul roman a afirmat ca atacurile care l-au vizat in ultima vreme l-au determinat sa regrete ca a calificat echipa nationala la JO de la Beijing. "De cind am preluat aceasta echipa am avut rezultate extraordinare. Am calificat echipa la Olimpiada si pot sa spun ca imi pare rau acum, pentru ca altii care nu au facut acest lucru au acum parte de liniste si nu sint terfeliti nici ei, nici familiile lor. sint de acord ca sint fete de aur, le multumesc si acum. Este cel mai bun ciclu olimpic. In 18 iunie am fost reconfirmat, la incercarea unora de a ma impinge spre o demisie. Nu cred ca se poate pune problema de tensiuni intre mine si jucatoare. Nu a venit o jucatoare sa imi reproseze sau sa imi spuna ceva. Eu tot ce aud e de prin presa", a precizat Gheorghe Tadici, referindu-se in special la criticile dure adresate de vicepresedintele Federatiei Romane de Handbal, Petru Paleu, care i-a cerut demisia si l-a acuzat ca "si-a batut joc de generatia de aur a handbalului romanesc".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii