Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Creationism sau Evolutionism?

In aula Universitatii "Constantin Brancoveanu" a avut loc, ieri, un seminar, urmat de o dezabatere pe tema "Creationism si Evolutionism". Au participat la seminar oameni de stiinta si cultura, slujitori ai bisericii, profesori si studenti. Magda Stavinschi, presedintele Asociatiei pentru Dialog dintre Stiinte si Teologie si director al Observatorului Astronomic Bucuresti a prezentat lucrarea "Dialogul dintre Stiinta si Religie in Romania". A urmat tema "Evolutionism si creationism vs antievolutionism", prezentata de asist. univ. dr. Oana Ieftime si biologul dr. Alexandru Ieftime, de la Universitatea Bucuresti/Muzeul Grigore Antipa, iar prof. univ. dr. Stoica Preda Godeanu, de la Univeristatea "Al. I. Cuza" Iasi a vorbit despre "Evolutia, fenomen stiintific sau mit?". Prof. Stefan Dima, de la Universitatea "Dunarea de Jos" Galati a prezentat lucrarea "De ce nu se reduce viata la chimie", iar prof. univ. dr. Gheorghe Mustata a vorbit despre evolutie ca fenomen cosmic. Preotul Traian Mazare a vorbit celor prezenti despre "Creationism si sensul creatiei" si lect. univ. dr. Valentin Popa, de la Universitatea "Constantin Brancoveanu" a prezentat lucrarea "Modelul evolutionist in filosofie si sociologie". De asemenea, au mai conferentiat prof. univ. dr. Petre Diaconu, de la Academia de Stiinte Agricole si Silvice Bucuresti si preotul univ. dr. Ionel Ene de la Episcopia "Dunarea de Jos".
Dupa prezentarea lucrarilor a avut loc o dezbatere moderata de prof. univ. dr. Ion Scurtu, prorector al Universitatii "Constantin Brancoveanu".
Seminarul - dezbatere a fost organizat de Universitatea "Constantin Brancoveanu" in colaborare cu Muzeul Brailei si Administratia Parcului Natural "Balta Mica a Brailei".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii