Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"Crearea unui corp de arbitri care sa asigure buna desfasurare a competitiilor este obiectivul primordial in acest an"

Odata cu amploarea pe care a luat-o handbalul feminin brailean, reprezentat de HC Dunarea in Liga Nationala, presedintele Asociatiei Judetene de Handbal, dar si al Comisiei de arbitri, Rudolf Pankler, are ca obiectiv in acest an organizarea unei structuri care sa asigure cel putin mentinerea la aceeasi parametri a acestui sport in Braila.
Primul obiectiv, in opinia lui Pankler, il reprezinta crearea unui corp de arbitri care sa asigure buna desfasurare a competitiilor pe care le va organiza sau in care AJH va fi colaboratoare.
"Am constatat ca in ultima vreme nu mai exista acea motivatie care sa-i atraga pe copii spre arbitraj totusi competitii sint si noi va trebui sa le asiguram desfasurarea. De aceea la adunarea generala care a avut loc in luna ianuarie in afara de antrenori si de fondatorii AJH, am invitat si reprezentanti ai Directiei pentru Sport, ai LPS-ului si Inspectoratului Scolar Judetean, dar numai Directia ne-a onorat cu prezenta. Noi insa nu putem asigura buna desfasurare fara sprijinul celorlalte institutii si de aceea urmeaza ca in cel mai scurt timp sa merg eu la dinsii pentru a discuta pe aceasta tema.
S-a incercat, la un moment dat, sa-i delege pe profesori pentru a arbitra in competitiile scolare, dar deja s-a demonstrat ca s-a denaturat in acest fel spectacolul sportiv", a declarat Rudolf Pankler.
Cel de-al doilea obiectiv al sefului handbalului judetean este acela de a initia si organiza la nivel local si judetean competitii care sa-i atraga pe copii spre handbal, iar pentru a da mai multa greutate acestei initiative, Rudolf Pankler da ca exemplu HC Dunarea, si pina la ce nivel au ajuns performantele ei, care deja a devenit o spaima pentru multe echipe din Liga Nationala.

AJH saluta ideea crearii unui satelit al HC Dunarea

Se pare ca in clipa de fata conducatorii de la HC Dunarea se gindesc din ce in ce mai mult si la perspectiva acestei formatii careia pe viitor ar dori sa-i asigure o pepiniera proprie. Ideea unui satelit in Divizia A nu numai ca a fost impartasita de Rudolf Pankler, dar a afirmat ca va cauta sa o si sustina.
"Intr-un cerc restrins s-a discutat despre un corespondent al echipei in Divizia A. Deocamdata este doar la nivel de initiativa, dar daca se va pune in practica ea va fi foarte utila pentru ca ea ar fi rampa de lansare a valorilor catre echipa din Liga Nationala" considera R. Pankler.
Rugat sa comenteze daca apreciaza ca fiind oportuna crearea unei echipe de handbal masculin, tinind cont de faptul ca LPS-ul brailean a dat jucatori la toate echipele de top din Romania, seful AJH a considerat ca se poate realiza dar numai daca se va urma aceeasi strategie in handbalul feminin: "Este foarte greu, dar nu imposibil. Munca pentru constituirea ei ar trebui sa inceapa de la nivelul liceului, dar vedeti dumneavoastra ca in ultima vreme se constata o plecare masiva a copiilor dupa absolvirea liceului si din experienta am constatat ca foarte putini ramin la Braila. La fete s-a reusit, dar cu un efort extraordinar din partea HC Dunarea si a domnului Antihi".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii