Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"A creşte taxele în perioada de criză este profund antieconomic şi antisocial"

După întâlnirea de la Casa Tineretului cu membrii PSD Brăila şi simpatizaţii săi, candidatul Mircea Geoană a acordat un interviu ziarului nostru. Printre altele, Geoană a explicat că indiferent de rezultatul alegerilor, o reluare a colaborării cu PDL este complet exclusă atât timp cât Traian Băsescu are un cuvânt de spus în interiorul acestui partid. În cazul în care ar câştiga alegerile, Geoană ia în calcul o posibilă guvernare alături de PNL.
- Dacă Traian Băsescu va ajunge preşedintele ţării, veţi intra la guvernare?
- PDL-ul cu Traian Băsescu este un partid nefrecventabil şi acest lucru este clar pentru toată lumea care a avut o colaborare cu ei, de când Traian Băsescu este în partid. Deci răspunsul este nu.
- Dacă veţi ajunge ajunge dumneavoastră preşedinte, cu ce partide veţi face alianţă la guvernare?
- După turul I cred că vom avea o imagine mai clară, dar nu este nici un fel de mister că publicul nostru, al PSD-ului, are o mai mare doză de apropiere cu PNL-ul. Experienţa extrem de brutală cu PDL-ul face ca această variantă, cu Traian Băsescu în fruntea PDL-ului, să nu fie o opţiune pentru noi.
- V-aţi gândit pe cine aţi susţine ca premier, în eventualitatea în care veţi ajunge preşedinte?
- Premierul va fi cel pe care majoritatea pe care o voi încuraja să se formeze mi-l va propune. Avem câteva nume în vedere, domnul Klaus Johannis este deja avansat şi este o chestiune pe care o vom stabili după ce majoritatea se va profila, în urma alegerilor prezidenţiale.
- În calitate de preşedinte al ţării, veţi susţine creşterea taxelor şi impozitelor, sau restructurarea sistemului bugetar, pentru încadrarea în deficitul bugetar cerut de FMI?
- Voi susţine varianta de economii la buget şi scoaterea acestei părţi masive de economie subterană la lumină; de asemenea, eliminarea risipei în cheltuirea banului public. Vorbim de bani pentru investiţii. Ştiţi câţi bani există astăzi, în plină criză, în economia subterană, în economia gri, care, de fapt, face ca omul de afaceri cinstit să nu aibă resurse ca să se bată cu criza şi omul muncii, salariat la stat sau privat, sau muncind în agricultură, să se zbată din cauza sărăciei? Între 23 şi 46 de miliarde de euro pe an, economie subterană. Pe unde circula mafia ţigărilor şi a alcoolului, pe unde trec cisterne de petrol care nu sunt fiscalizare. Va trebui să spunem stop desfrâului banului public. Ministerul Transporturilor este un minister în care se poate face ordine şi o să vedeţi cum sunt bani şi pentru investiţii şi pentru salarii şi pensii, pentru că a creşte taxele în perioada de criză este profund antieconomic şi este şi profund antisocial.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii