Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Cratere pe drumurile lui Stancu

Preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Bunea Stancu, a înfierat, în cadrul unei şedinţe ţinute recent la Prefectură, conducerea Secţiei Drumuri Naţionale (SDN) Brăila, pentru starea proastă a drumurilor naţionale din judeţul nostru. În esenţă, Stancu a spus că şoselele aflate în administrarea SDN arată jalnic, faţă de drumurile naţionale din judeţele Buzău sau Vrancea, iar asta fiindcă responsabilii brăileni nu sunt în stare să atragă fonduri pentru investiţii masive, mulţumindu-se cu mici cârpeli în fiecare an. Supărarea preşedintelui CJ este, în mare măsură, îndreptăţită de situaţia din teren. Numai că nici în ograda proprie situaţia nu stă tocmai pe roze!
Deşi s-au făcut reabilitări importante pe unele drumuri judeţene, cum ar fi comunicaţia Chiscani - Gropeni - Tichileşti - Tufeşti, mai există destule căi rutiere administrate de Consiliul Judeţean unde se găsesc gropi suficient de mari încât să facă praf suspensiile maşinilor. Cotidianul nostru a făcut referire, de exemplu, încă de acum doi ani, de starea extrem de precară a drumului judeţean dintre Brăila şi satul Baldovineşti. Este vorba despre o şosea de doar câţiva kilometri, pe unde mai circulă doar şoferii care nu cunosc cât de mari sunt găurile din carosabil. Cine ştie despre ce-i vorba nu riscă să intre cu maşina pe acolo, preferând cealaltă rută, adică drumul naţional recent reabilitat, dintre Brăila şi Galaţi, ce trece prin Baldovineşti.
În urmă cu doi ani, preşedintele CJ ne-a declarat că are în vedere reabilitarea respectivului drum judeţean. Între timp, a fost reparată cu plombe asfaltice o porţiune de circa doi kilometri. Restul de drum, unde se află de altfel denivelările şi gropile periculoase, a rămas neatins de utilajele drumarilor, iar problema s-a acutizat. Un şofer care nu-i din partea locului şi intră noaptea pe acolo, riscă să se răstoarne pur şi simplu cu maşina, dacă ia în plin unul dintre craterele din carosabil.




Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii