Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Cozma va sta de sarbatori in penitenciar, dupa ce procurorii au facut recurs

Procurorii timisoreni au facut recurs, joi, la decizia luata in urma cu o zi de magistratii Judecatoriei Timisoara, care au admis cererea de eliberare conditionata a fostului lider al minerilor, Miron Cozma, aflat in Penitenciarul timisorean, recursul urmind sa fie judecat la Tribunalul Timis.
Potrivit unor surse judiciare, termenul de judecare a recursului se va decide vineri, dar nu va fi fixat decit in ianuarie anul viitor, astfel ca, in aceste conditii, Miron Cozma isi va pretrece sarbatorile in Penitenciarul de la Timisoara, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Magistratii Judecatoriei Timisoara au decis, miercuri, eliberarea conditionata a fostului lider al minerilor din Valea Jiului, Miron Cozma, aflat in Penitenciarul din Timisoara, admitind propunerea facuta in acest sens de comisia de specialitate din penitenciarul timisorean.
Membrii Comisiei de specialitate din Penitenciarul Timisoara au dat, marti, aviz favorabil cererii de eliberare conditionata a fostului lider al minerilor, Miron Cozma, transferat saptamina trecuta de la Jilava la penitenciarul timisorean.
Miron Cozma a fost transferat, saptamina trecuta, de la Jilava la Penitenciarul Timisoara. Potrivit procedurii penale, cererea de eliberare conditionata trebuie analizata de membrii comisiei din cadrul penitenciarului unde se afla inculpatul.
Fostul lider al minerilor a avut posibilitatea de a cere eliberarea conditionata dupa ce instanta Inaltei Curti de Casatie si Justitie a decis, la inceputul lunii decembrie, contopirea pedepselor pe care Cozma le-a primit pentru implicarea in doua mineriade.
Potrivit procedurii penale, comisia pentru individualizarea regimului de executare a pedepselor privative de libertate - cu participarea judecatorului delegat pentru executarea pedepselor privative de libertate, in calitate de presedinte - propune eliberarea conditionata tinind seama de fractiunea din pedeapsa efectiv executata si de partea din durata pedepsei care este considerata executata pe baza muncii prestate, de conduita persoanei condamnate si de eforturile acesteia pentru reintegrarea sociala, de antecedentele sale penale, precum si de posibilitatile de reintegrare a persoanei condamnate.
Propunerea comisiei de admitere a eliberarii conditionate - cuprinsa intr-un proces-verbal scris si motivat, impreuna cu documentele care atesta mentiunile cuprinse in procesul-verbal - este inaintata judecatoriei in a carei circumscriptie se afla locul de detinere si se comunica persoanei condamnate.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii