Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Cozi mari la buletine, la început de an

• deşi există la dispoziţia solicitanţilor sisteme de programare online, mulţi dintre brăileni nu renunţă la vechea meteahnă a statului la coadă

 

Cozile au fost nelipsite şi la început de an 2019. Fie la buletine, fie la taxe şi impozite. În ciuda noilor sisteme de plată moderne şi a programărilor online, mulţi brăileni nu renunţă la vechea meteahnă a statului la coadă. Este şi cazul celor care au început anul în aglomeraţie, pentru a-şi schimba actul de identitate. Asta deşi se pot programa şi online. Încă de pe 7 ianuarie, la puţin timp de la deschiderea ghişeelor de la Evidenţa Populaţiei (SPCLEP) erau deja eliberate peste 270 de bonuri de ordine celor care intenţionau să-şi schimbe cartea de identitate. Întrebaţi dacă şi-au făcut programare, pentru a evita aglomeraţia, cei mai mulţi au răspuns că nu. „Noi suntem de la ţară, e mai greu la noi cu internetul. Nu avem programare online, avem bon, intrăm cu bon, avem tot ce trebuie. Nu am făcut, mai bine venim aici, stăm la rând...nu ne grăbim”, ne-a spus o brăileancă. Aglomeraţia a fost însă şi joi după-amiază, când programul de la buletine a fost mai solicitat de către persoanele care au venit direct de la serviciu. Ce-i drept, mai puţini la număr, au fost şi câţiva brăileni cu programare online, care au avut avantajul de a nu sta decât 10 minute la rând. „Sunt cozi, dar trebuie să recunoaştem că nu mai este ca în alţi ani. În ultima perioadă nu ne mai confruntăm cu aglomeraţie atât de mare, asta şi datorită programării online”, spune Iolanda Cruceru, comisar-şef SPCLEP Brăila.

Deşi, teoretic, cele două ghişee de preluare a dosarelor pot prelucra, în medie, zilnic, 160 de solicitări, potrivit conducerii unităţii la cozi se aşează de două ori mai multe persoane.
Categorie articol: 

Comentarii