Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Cozi kilometrice, din nou, la podul de pe Şoseaua de Centură

• ieri, s-a intervenit iar la pod, de data asta la partea de acostament, şi, aşa cum era de aşteptat, traficul a fost bulversat din nou, la fel cum s-a întâmplat de nenumărate ori şi astă-vară • în zonă sunt şi alte probleme legate, în principal, de grămezile de gunoaie care au început să reapară pe marginea şoselei • mizerie “fără număr” este şi lângă Şoseaua Buzăului, acolo unde îşi aşteaptă “fetiţele” clienţii

 

După lucrările anterioare de reabilitare/consolidare a podului de pe linia de centură a Brăilei şi după blocajele care s-au ţinut lanţ astă vară, iată că ieri se lucra din nou la acest obiectiv, în zona acostamentului. Cum era de aşteptat, au reapărut cozile nesfârşite de maşini, în ambele sensuri. “Dacă cei de la drumuri naţionale ar fi venit la treabă şi în week-end, până seara, era a opta minune a lumii, iar  azi (luni) nu s-ar mai fi dereglat atât de mult traficul”, ne-a spus, nervos, un şofer de TIR.
La o privire mai atentă, se vedeau şi alte “inadvertenţe”: indicatorul de intrare în Brăila, care duminică fusese pus la pământ, luni era fixat superficial, iar un alt indicator STOP, smuls cu totul , stătea sprijinit de  peretele unui service-auto; grămezi de asfalt “îngheţat” sau  împins pe spaţiul verde; pământ şi resturi vegetale (crengi) împinse şi ele, cu “lama”, dar în şanţ, dincolo de acostament.

Partea proastă este că reapar şi haldele de gunoi de pe marginea şoselei de centură. Acestea apar, încet şi sigur, la marginea pădurii sau în şanţ, asta după ce cu câţiva ani în urmă, la intervenţia fermă a Primăriei, SUPAGL şi Poliţiei Locale, au dispărut tonele de gunoi şi mizerie provenind de la locuitorii din zonă.

Este mizerie şi la “ia-mă nene”, mai exact pe Şoseaua Buzăului, dincolo de sensul giratoriu, lângă o conductă de gaz metan unde se aşteaptă maşinile de ocazie, sau alte “ocazii”, de către două fete zglobii care, ieri, când ne-au văzut că facem pozei, ni s-au adresat, mirate şi oarecum contrariate: “Ce, bre, eşti de la Poliţie? Păi, noi facem mereu curat aici (pardon, “la locul de muncă”), dar tot se aruncă mizeriile astea”. Alte comentarii sunt de prisos…

 
Categorie articol: 

Comentarii