Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Costurile mesei de Craciun nu pot fi mai mici de 2,5 milioane

Am incercat, in mare, sa calculam cam cit ar ajunge acasa, o masa traditionala de Craciun, nici foarte bogata, dar nici de o saracie lucie. Am gindit noi, pentru aperitive, citeva felii de salam, citeva de cascaval, 4 - 5 chiftelute, toba, salata de boeuf, ciuperci cu maioneza, vinete cu maioneza, iar pentru ornament o rosie, citeva felii de castravete si doua trei fisiute de ardei rosu sau galben. Pentru 4 persoane, toate acestea ar costa in jur de 500.000 - 550.000 lei. Pentru pofta de mincare, neaparat, inainte de a servi aceste delicatese avem nevoie de un paharel de coniac, adica alte 150.000 lei. Felul doi, friptura de porc si cirnati proaspeti, adica inca vreo 300.000 lei, totul stropit cu o sticla de vin rosu, circa 80.000 lei. Urmeaza sarmalutele, circa 100.000 lei. Dupa o pauza considerabila, eventual imbogatita cu citeva giumbuslucuri prin zapada, trecem la friptura de pui, adica vreo 120.000 - 150.000 lei. La pui merge un vin usor, rose sau alb, alte circa 80.000 lei. Intre timp mai asezam pe masa macar doua sticle de suc, deci 70.000 lei si apa minerala la discretie - 80.000 lei. Bem si o cafea, cam 40.000 lei si bineinteles desertul, fursecuri plus un tort, de frisca, de ciocolata sau inghetata, in total cam 300.000, dupa care deschidem sampania, sa tot fie vreo 120.000 lei. La final, fructele, care macar 150.000 lei tot ne scot din buzunare. In total, pentru 4 persoane, o masa modesta de Craciun nu poate costa mai putin de 2 - 2,5 milioane de lei.




Categorie articol: 

Comentarii