Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Costica Buricea va fi judecat in lipsa

Arestat in lipsa intrucit, impreuna cu Marin Sima, zis "Martin", se sustrage de la cercetari ascunzindu-se, probabil, in Spania, Costica Buricea, 35 de ani, seful gruparii interlope din Radu Negru, a fost pus sub acuzatie si trimis in judecata, pentru port ilegal de arma alba, ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea grava a linistii publice si lovire. Parchetul a dispus, totodata, disjungerea cercetarilor pentru Sima si incetarea urmaririi penale in cazul altor participanti la incaierarea de la Tribunal, anume Ghita Buricea, Ionel Marian Comanescu, Marian Cristea, Marin Lazar, Sorin Marcel Irimia, Ionel Marin si Gigi Dorin Tiganoiu, cercetati pentru vatamare corporala si lovire sau alte violente. Motivul: trei insi din gruparea adversa - Gelu Eduard Stamate, Adrian Balan si Traian Soare - care declarasera initial ca au fost batuti si taiati cu sabiile, si-au retras plingerile.
Potrivit dosarului penal, in dimineata zilei de 15 decembrie 2006, intre orele 8.20 si 8.33, la "112" au sosit nu mai putin de 5 apeluri, in legatura cu declansarea unui conflict de proportii intre gruparile din Radu Negru si Varsatura, in incinta Palatului de Justitie. Interlopii venisera la procesul atacului din octombrie 2006 si la cel de ultraj la seful DPIR si ajunsesera sa se ia la bataie. In afara de cei veniti cu citatie, mai erau in zona vreo 80 de insi, 35 dintre acestia fiind audiati ulterior in calitate de martori. Interlopii au alergat prin tribunal, urcind la etajele superioare si dind buzna in biroul unei judecatoare, au spart geamurile la usile de acces, au blocat intrarea in Tribunal, au sarit unii la altii cu arme albe si au intrat in salile de judecata, dind peste cap activitatea institutiei. Acuzatiile puse pe capul lui Costica Buricea sint deosebit de grave. Procurorii sustin ca acesta i-a instigat pe interlopi prin strigate gen "omoriti tot ce intra", "taiati-i", "rupe-le picioarele", "luati-le gitul", a participat activ la agresarea lui Gelu Stamate, Adi Balan si Traian Soare (ultimul avind nevoie de 35 de zile de ingrijiri medicale), a purtat cu el o sacosa plina cu sabii si cutite si a palmuit-o pe Ioana Doda (singura, de altfel, care si-a mentinut plingerea penala formulata).
Inainte de a se ascunde, Costica Buricea a declarat anchetatorilor ca nu a participat la incaierarea de la Palatul de Justitie, pentru simplul fapt ca se afla la subsolul cladirii si ca i-a vazut ulterior pe cei "ai lui Catali" inarmati si violenti. Zeci de martori audiati - inclusiv grefiere de la instanta - au confirmat faptul ca in scandal au fost implicati indivizi din ambele tabere, inclusiv fratii Buricea. Cum, din ancheta desfasurata, reiesea clar ca, in incaierare, au fost folosite arme albe, pe 27 aprilie 2007, "mascatii" au descins la domiciliile inculpatilor si invinuitilor, reusind sa gaseasca sabii, cutite si chiar un pasaport falsificat, cu fotografia lui Costica Buricea, apartinind unui anume "Vlad Radut". In afara de Costel Gheorghe, cel care l-a injunghiat atunci pe Vasile Tincu zis "Saolin", nici unul dintre interlopi nu a recunoscut ca a purtat cutit sau sabie, in timpul scandalului de acum doi ani. Ioana Doda solicita 2.000 de lei daune civile. Interesant este faptul ca, in ianuarie, respectiv martie 2008, Balan, Soare si Stamate si-au retras plingerile formulate impotriva celor din gruparea "Buricea". A fost momentul in care interlopii din Radu Negru si cei din Varsatura s-au impacat, retragindu-si reciproc acuzatiile in toate dosarele importante aflate pe rolul instantelor brailene.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii