Mergi la conţinutul principal

Costica Buricea a fugit in Ungaria

Fuga e rusinoasa, dar e sanatoasa - mai ales cand nu te impiedica nimeni. Urmarit general din primavara anului 2007, Costica Buricea, de 35 de ani, le-a fugit de sub nas lucratorilor de la Punctul de Trecere al Frontierei "Petea" - Satu Mare. Interlopul brailean a profitat de neatentia personalului de serviciu, care efectua verificarile necesare, s-a urcat intr-un autoturism "Audi A8" si a fugit catre Ungaria. Politistii de la Serviciul de Investigatii Criminale Braila au fost sesizati despre incident, insa nu au mai putut face altceva decat sa ia legatura cu autoritatile din Ungaria, pentru prinderea fugarului. Costica Buricea se sustrage punerii in aplicare a mandatului de arestare preventiva pentru savarsirea infractiunilor de ultraj contra bunelor moravuri, ofensa adusa organelor de justitie si tulburarea grava a ordinii si linistii publice, fapte comise in decembrie 2006, in timpul scandalului de la Palatul de Justitie. Liderul gruparii din Radu-Negru s-a prezentat la punctul de trecere al frontierei spre Ungaria in ziua de 14 februarie, dimineata, sperand ca va trece granita nestingherit, fara ca cineva sa afle cine este de fapt. Acesta s-a legitimat cu cartea de identitate, pentru a trece granita in Ungaria, pe care a abandonat-o la punctul de control, cind si-a dat seama ca risca sa fie retinut, odata ce documentul este verificat in baza de date. Intr-o clipa, Buricea s-a urcat intr-un autoturism "Audi A8", de culoare neagra, inmatriculat in judetul Neamt, condus de braileanul Marius Tunea, in varsta de 30 de ani, si dus a fost. Politistii braileni au solicitat in regim de urgenta autoritatilor din Ungaria darea in consemn pe teritoriul acestui stat a autoturismului in cauza. De asemenea, au fost puse la dispozitie si date despre Costica Buricea, precizandu-se ca se poate legitima cu pasaportul lui sau cu unul falsificat, pe numele Petcu Costica, pe care are aplicata fotografia sa.

Buricea a fost arestat la Viena si apoi eliberat

Anul trecut, in luna noiembrie, liderul gruparii din Radu-Negru a fost prins de autoritatile austriece si urma sa fie extradat, lucru care nu s-a mai intamplat pentru ca nu s-a putut stabili cu exactitate identitatea suspectului. In momentul in care a fost retinut, Costica Buricea se afla impreuna cu Marin Sima, zis "Martin", unul dintre principalii sai locotenenti, si el urmarit in acelasi dosar. Autoritatile de la Viena i-au retinut pe cei doi, suspectandu-i de identitate falsa, avand dubii legate de veridicitatea pasapoartelor. Buricea avea un pasaport expirat, eliberat pe vremea cind isi schimbase numele de familie in Pascu, dupa al sotiei sale.
Cei doi indivizi ai lumii interlope din Braila sunt implicati in dosarul scandalului de la Palatul de Justitie, din decembrie 2006, pe numele lor fiind emise mandate de arestare preventiva in lipsa, intrucit au dat bir cu fugitii. Tot in lipsa, Buricea a fost trimis in judecata, in cazul lui Sima cercetarile nefiind finalizate. Acuzatiile puse pe capul liderului gruparii din Radu-Negru sunt deosebit de grave. Procurorii spun ca acesta i-a instigat pe interlopi prin strigate gen "omorati tot ce intra!", "taiati-i!", "rupe-le picioarele!", "luati-le gatul!", a participat activ la agresarea a trei persoane, a purtat cu el o sacosa plina cu sabii si cutite si a palmuit o femeie. Inainte de a se ascunde, Buricea le-a declarat anchetatorilor ca nu a participat la incaierarea de la Palatul de Justitie, pentru simplul fapt ca se afla la subsolul cladirii si ca i-a vazut ulterior pe cei "ai lui Catali" inarmati si violenti. In urma perchezitiilor efectuate de politistii braileni la domiciliile celor implicati in scandal, oamenii legii au gasit un pasaport falsificat, cu fotografia lui Costica Buricea, apartinind unui anume "Vlad Radut". Pe linga mandatul de arestare in lipsa, pe numele lui Costica Buricea a mai fost emis un mandat, dupa ce a fost condamnat la o pedeapsa rezultanta de 1 an si 9 luni de inchisoare, cu executare in penitenciar, pentru ultraj la politist. Potrivit dosarului instrumentat de procurori, in august 2006, Buricea l-a insultat pe comisarul Ionel Stirbu, pe atunci seful DPIR si l-a amenintat cu moartea. Alte amenintari l-au vizat si pe un agent sef.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

recomandari

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro