Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Costica Buricea dat in urmarire generala

Simbata, instanta de judecata a decis ca Ghita Buricea, Marian Comanescu si ceilalti 7 interlopi retinuti in urma descinderilor mascatilor din dimineata zilei de vineri sa ramina dupa gratii. Doar unul dintre ei, si anume singura victima a scandalului de la Tribunal, ce i-a aruncat pe toti dupa gratii, a primit mandat pentru 19 zile, celorlalti instanta asigurindu-le 29 de zile de racoare. De asemenea, au fost emise si trei mandate de arestare preventiva in lipsa, pe numele lui Costica Buricea, Marin Sima si Adrian Balan, pe care politistii nu i-au gasit in timpul actiunii de vineri. Toti acestia sint cercetati pentru savirsirea infractiunilor de ultraj contra bunelor moravuri, ofensa adusa organelor de justitie, si tulburarea grava a ordinii si linistii publice, fapte inregistrare in decembrie anul trecut. Este vorba despre scandalul din incinta Palatului de Justitie, cind un minor din gruparea "Buricea", si el retinut la sfirsitul saptaminii trecute, a fost injunghiat in torace de un simpatizant al gruparii "Catali". Agresorul, Costel Gheorghe, este in prezent judecat pentru tentativa de omor.

Retinuti, initial, pe baza de Ordonanta, pentru primele 24 de ore, cei noua interlopi, dintre care doar unul este membru al gruparii "Catali", au fost prezentati, simbata dimineata, in fata instantei de judecata, cu propunere de arestare preventiva. Pe numele lui Ghita Buricea (27 de ani), Marian Comanescu (40 de ani), Marin Lazar (30 de ani), zis "Maghighi", Viorel Gagu (25 de ani), zis "Neveu", Gigi Dorin Tiganoiu (23 de ani), zis "Grasu", Ionel Marin (22 de ani), zis "Titiu", Traian Soare (21 de ani), zis "Mamaie" si Gelu Eduard Stamate (20 de ani), zis "EKT" instanta a emis mandate pentru primele 29 de zile, iar in cazul lui Vasile Tincu (17 ani), zis "Shaolin", pentru 19 zile. "Retinerile efectuate de politistii braileni, pe baza probatoriului administrat si in urma descinderilor domiciliare operate in dimineata zilei de 27 aprilie, au dus la destructurarea a doua grupuri infractionale din municipiul Braila. Toti cei retinuti au primit mandate de arestare si au fost incarcerati in arestul Inspectoratului de Politie al Judetului Braila. De asemenea, pentru savirsirea acelorasi infractiuni, au fost emise mandate de arestare preventiva, in lipsa, pentru primele 30 de zile, pe numele lui Costica Buricea (33 de ani), zis "Buric", Marin Sima (25 de ani), zis "Martin", si Adrian Balan (28 de ani), zis "Adi". Acestia au fost dati in urmarire in plan national si se continua investigatiile pentru depistarea si prinderea acestora", ne-a precizat subinspector Jenel Sogor, purtator de cuvint al Inspectoratului de Politie al Judetului Braila.

Buricea vs. Catali: 3 - 1

Prima "in top" la capitolul "urmariri" este, ca si in cazul arestarilor de vineri, tot gruparea "Buricea". Doar unul dintre cei trei interlopi ce au primit mandate de arestare in lipsa face parte din gruparea "Catali". Este vorba despre Adrian Balan, zis "Adi", domiciliat pe strada Sebesului, cunoscut ca mina dreapta a lui Radu Bogateanu, zis "Romica", liderul clanului din Varsatura.
Marin Sima, zis "Martin", este cunoscut ca membru al gruparii din Radu-Negru, are domiciliul pe str. Sebesului si conduce un autoturism "Dacia" de culoare alba, cu numarul de inmatriculare BR-02-XPW. Ultimul dat in urmarire, este Costica Buricea, zis "Buric", domiciliat pe strada Abrud, ce conduce un autoturism "BMW" seria 5, gri metalizat, cu numarul de inmatriculare B-06936. Acestora li se mai adauga si Marian Cristea (25 de ani), zis "Cioara", domiciliat pe str. Ancorei, tot din gruparea "Buricea", cautat pentru ca impreuna cu Sorin Marcel I., zis "Chioru" (n.r. - in prezent arestat), a batut un tinar de 20 de ani, cu pietre, pina acesta a intrat in coma. El a fost dat in urmarire deoarece se sustrage cercetarilor si punerii in aplicare a mandatului de arestare preventiva, pentru primele 30 de zile, emis la data de 31 martie sub aspectul savirsirii infractiunii de vatamare corporala grava. Cine poate da relatii despre prezenta acestora in municipiul sau judetul nostru este rugat sa se adreseze la cea mai apropiata unitate de Politie sau sa apeleze numarul pentru urgente 112.
Reamintim ca vineri dimineata, la ora 6.00, mascatii au descins concomitent in 12 apartamente din cartierele Radu-Negru si Viziru, in care locuiesc membri ai gruparilor "Buricea" si "Catali". In urma actiunii au fost retinute 9 persoane si confiscate mai multe bunuri: sabii si cutite, citeva sute de grame de bijuterii din aur, 13.000 euro, 70 de baxuri de tigari, aparate electronice si 3 pasapoarte, dintre care unul fals, al lui Costica Buricea. Cele mai multe bunuri au fost ridicate din casa parintilor fratilor Buricea, apartamentul atacat in noaptea de 4 octombrie 2006. Despre aceasta actiune, practic cea mai ampla de la numirea in functie a noii conduceri a Inspectoratului de Politie al Judetului (IPJ) Braila, nu au stiut decit seful Inspectoratului, comisar Catalin Chivu si seful Serviciului Investigatii Criminale, subcomisar Marcel Dragan.
Categorie articol: 

Comentarii