Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Costică Buceschi: «Înfrângerea cu HCM Rm. Vâlcea - un accident nedorit, generat de situaţia financiară a echipei»

Înfrângerea suferită luni, pe teren propriu, în disputa cu HCM Rm. Vâlcea face aproape imposibilă realizarea obiectivului pe care HC Dunărea şi l-a stabilit pentru actualul sezon competiţional. Formaţia brăileană mai poate spera la un loc de cupă europeană în viitorul sezon numai dacă reuşeşte să ajungă în Final-Four-ul Cupei României. Şi ca o ironie a sorţii, în prima fază a acestei competiţii, pe 27 aprilie, elevele lui Costică Buceschi vor juca în Sala Polivalentă tot cu HCM Rm. Vâlcea. Marţi, la antrenamentul de dimineaţă, atmosfera în tabăra echipei brăilene era un apăsătoare. Handbalistele s-au antrenat, iar la finalul şedinţei de pregătire Costică Buceschi a vorbit despre eşecul neaşteptat suferit de formaţia brăileană şi a infirmat categoric zvonurile care circulă prin oraş cum că o parte dintre jucătoarele de la HC Dunărea au spus că nu vor face deplasarea la Braşov şi nu se vor prezenta la partida din ultima etapă, cea cu HCM Roman. Tehnicianul a lăsat însă să se înţeleagă clar că situaţia financiară precară a echipei a dus la acest nedorit eşec, precum şi la nerealizarea obiectivului.

- Înfrângerea cu HCM Rm. Vâlcea a fost un accident ?
- Noi sperăm ca acest eşec să rămână doar un accident nedorit. De obicei, când ceva începe prost se termină prost. Pe fondul unui joc slab al nostru adversarele s-au distanţat, noi am intrat în criză de timp, ne-am precipitat pe faza de atac şi acest lucru ne-a debusolat. Iar de aici până la pierderea jocului a fost doar un pas.
- Situaţia financiară cu care se confruntă jucătoarele a fost cauza eşecului?
- Înfrângerea este, fără îndoială, rezultatul acestei situaţii financiare precare prin care trec jucătoarele. În perioada în care campionatul a fost întrerupt nimeni nu a venit să vorbească cu handbalistele, să le explice cum stau lucrurile, iar ele s-au antrenat o singură dată pe zi şi nu au făcut-o la intensitate maximă. Nu au disputat niciun amical tare care să le solicite, iar lucrurile s-au agravat în timp. Din informaţiile pe care le deţin se pare că până la finalul lunii aprilie se va reveni la normalitate cu drepturile băneşti, sper să nu fie din nou simple promisiuni.
- Sunt jucătoare care au spus că nu vor face deplasarea la Braşov şi nu se vor prezenta nici la meciul cu HCM Roman?
- Eu nu am cunoştinţă despre aşa ceva, dar vă asigur că indiferent de ce se va întâmpla, atât eu cât şi jucătoarele vom încerca să ieşim cu fruntea sus după aceste două partide. Au apărut tot felul de zvonuri care nu ajută echipa, ba mai mult pun o presiune inutilă pe jucătoare. Ceea ce este adevărat este faptul că ne confruntăm cu probleme de lot, Zamfirescu nu este refăcută complet, la Pârvuţ a recidivat o mai veche accidentare şi avem un singur portar, pe Elena Voicu. Din păcate, nici nivelul jucătoarelor de bază nu mai este cel de anul trecut.
- HC Dunărea mai poate spera la cupele europene?
- După ultimele modificări făcute de forul european, România are doar patru locuri pentru cupele europene. Cu siguranţă se califică primele trei clasate din campionat şi o formaţie din Cupa României. În primul tur vom întâlni HCM Rm. Vâlcea, apoi dacă vom avea noroc la tragerea la sorţi putem ajunge în Final-Four-ul competiţiei şi acolo vom încerca să ne calificăm. Totuşi, o clasare pe patru reprezintă un pas înainte faţă de sezonul anterior. Să nu uităm că vara trecută toate handbalistele îşi depuseseră memorii din cauza salariilor neplătite, apoi în doar două zile am alcătuit lotul pentru campionatul 2015-2016. La finalul turului am fost pe locul al treilea, acum cu toate problermele cu care ne-am confruntat suntem pe patru, cu trei locuri mai sus decât în sezonul anterior.
- Veţi rămâne la Brăila?
- Ceea ce vă pot promite este că 100% ne vom prezenta la toate meciurile oficiale care au mai rămas de disputat. Eu nu voi pleca de la Brăila până nu se va trage linie peste actuala stagiune şi vă asigur că şi jucătoarele gândesc la fel. După aceea vom vedea ce va mai fi, eu sincer, dacă aş avea certitudinea că la Brăila se doreşte performanţă în handbal, aş rămâne cu mare plăcere.

 
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii