Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Costel Cinipeanu si Dragos Radu s-au calificat pentru finala B a Campionatului National de pescuit sportiv stationar

In week end-ul trecut, pe canalul de la Termocentrala, s-a desfasurat etapa interjudeteana a Campionatului National de pescuit sportiv stationar, faza in care la start, in lupta pentru primele trei locuri, s-au prezentat 20 de concurenti.
Pentru ca AJVPS Braila a luat masuri ca in aceasta zona sa nu se pescuiasca in ultimele doua saptamini, pestele a fost din belsug si chiar destul de mare.
Simbata, in prima mansa, cei mai buni s-au dovedit a fi pescarii din Calarasi. Bogdan Constantinescu, un sportiv care cocheteaza cu lotul national, a reusit sa cistige prima mansa cu un total de 2574 de puncte, echivalentul in grame a cantitatii de peste prins. Pe locul al doilea s-a situat tot un sportiv de la AJVPS Calarasi, Romeo Birsan, cu 2108 puncte. La diferenta mica, pe locurile trei si patru s-au situat brailenii Dragos Radu si Costel Cinipeanu, cu 2057 si respectiv 1825 puncte.
Ceilalti doi pescari braileni, Vasile Nitu si Petre Ciuca, au ocupat locurile sase si respectiv sapte, diferenta dintre ei fiind de doar un gram.
Cantitatea de nada aruncata in prima zi, precum si o pozitie mai avantajoasa au facut ca ierarhia sa se schimbe a doua zi, in mansa a doua. Gasind si solutia unei nade adecvate, Costel Cinipeanu a reusit sa prinda cea mai mare cantitate de peste si sa ocupe locul intii in mansa, cu 3735 de puncte, in timp ce cistigatorul primei runde a acumulat doar 3337 puncte, suficiente insa pentru a ocupa pozitia a doua in mansa si locul intii in clasamentul general.
Radu Dragos si-a pastrat locul al treilea, Nitu si Ciuca aceleasi pozitii ca si simbata.
Pentru finala B a Campionatului National de pescuit, ce va avea loc la Baia Mare, in perioada 22-23 iulie, pe linga sportivul din Calarasi si-au mai asigurat participarea brailenii Costel Cinipeanu si Dragos Radu, ocupantii locul al doilea si respectiv al treilea la etapa de zona.
Calificat pentru aceasta penultima faza a competitiei este si Iulian Bastiurea, singurul pescar brailean care face parte din Divizia B si care are ca obiectiv in acest an accederea intre primii 15 pescari sportivi ai tarii.
"A fost un concurs foarte puternic numai daca tinem cont de faptul ca o parte dintre concurenti, printre care s-au numarat si brailenii, au venit cu adevarate arsenale in valoare de sute de milioane, ca sa nu mai amintim de cantitatile imense de nada aruncate in apa.
S-a vazut ca pescarii braileni sint in real progres, iar acest lucru a fost reliefat de rezultatele pe care le-am obtinut. Avem trei reprezentanti in finala B. Eu consider ca este si un merit al AJVPS Braila faptul ca in ultimii ani avem reprezentanti in fazele superioare ale Campionatului National de pescuit sportiv" a declarat Dumitru Banica, vicepresedintele pe probleme de pescuit la AJVPS Braila.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii