Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Cosmin Nedelcu, medaliat cu bronz la naţionalele de şah blitz

La ediţia din acest an a Campionatului Naţional de şah pentru copii şi juniori de la Călimăneşti - Căciulata, la care au participat 626 de şahişti, brăileanul Cosmin Nedelcu de la "Orizont 64" a obţinut medalia de bronz la secţiunea şah blitz. La categoria de vârstă copii 10 ani, şahistul pregătit de Ionel Balcan a avut acelaşi număr de puncte ca şi ocupanul locului al doilea, însă a obţinut bronzul, departajarea fiind făcută după coeficientul Bucholtz. De altfel, Nedelcu a avut o evoluţie bună şi la celelalte trei secţiuni, şah clasic, şah rapid şi dezlegări, reuşind să se claseze între primii zece sportivi şi astfel a fost cooptat în loturile naţionale. Cosmin Nedelcu s-a clasat în intervalul locurilor 5-10, la egalitate de puncte cu ceilalţi sportivi, la şah clasic, secţiune la care au participat 105 şahişti, pe locul al 6-lea din 65 de participanţi, la dezlegări şi pe locurile 7-9, din 85 de sportivi care au luat startul la şah rapid.
"Nedelcu a bifat prezenţa în top zece la toate cele patru secţiuni la care a concurat în finală, evoluţii bune care ne dau speranţe pentru viitor. El putea fi vicecampion la şah blitz, aşa cum de altfel putea obţine şi două medalii de bronz. La şah rapid, dacă nu depăşea timpul regulamentar de joc, în poziţie foarte bună, ar fi fost pe podium. Sper ca acest copil să fie sprijinit financiar pentru a putea ajunge la un turneu final european de şah rapid, blitz sau clasic în acest an. El a demonstrat că este unul dintre cei mai talentaţi şi promiţători şahişti brăileni în acest moment", a declarat Ionel Balcan, vicepreşedintele clubului "Orizont 64".
La categoria 10-12 ani, Matei Tudose a obţinut 5 puncte şi jumătate din 9 posibile şi s-a clasat pe locurile 14-23, din 90 de participanţi la şah clasic. Alexandru Radu la categoria de vârstă copii 6 ani, Matei Grigore la 7 ani, David Brăescu la 9 ani, Victor Dumbravă la 11 ani şi Florin Ganea la 13 ani au avut evoluţii meritorii la primul lor concurs de o asemenea anvergură.

 
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii