Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Corpul de control al Primariei va trece la inspectia blocurilor

Viceprimarul Lucian Tilea atrage atentia asociatiilor de proprietari ca, incepind cu data de 1 octombrie, si acestea vor fi vizitate de catre Corpul de control al Primariei. Tilea a precizat ca, pina acum, nici o institutie abilitata nu a efectuat controale la blocuri, pentru a vedea starea imobilelor si in ce fel sint acestea afectate datorita lucrarilor efectuate la apartamente.
Mai mult, vicele a tinut sa atraga atentia ca, daca pina acum au primit amenzi numai proprietarii de case pentru modificari ilegale la imobile, acelasi lucru se va intimpla si cu asociatiile de proprietari: "Pina acum, am vizat proprietarii de case. S-au dat multe amenzi, in general pentru nerespectarea autorizatiei de constructie, pentru inceperea constructiei si chiar finalizarea ei fara autorizatie, pentru modificari ilegale si care afecteaza structura de rezistenta a imobilului. Acelasi lucru se va intimpla de la 1 octombrie si la blocuri. Voi trimite inspectorii Corpului de control al Primariei si vor alerta si Inspectia in Constructii".

Proprietarii gasiti in neregula vor fi amendati

Legat de modul in care au fost intretinute si modificate blocurile, viceprimarul a mentionat ca exista posibilitatea ca amenzile sa fie destul de numeroase si nu chiar mici: "Pentru gradul de siguranta pe care il reprezinta, ca si constructie, un bloc, sint de vina proprietarii. La fiecare ar trebui sa existe o carte de exploatare a imobilului, unde ar fi trebuit trecute periodic rezultatele unei expertize. Cum cel care sta la casa se ingrijeste, de acolo din putinii bani pe care ii are, sa nu cada casa pe el, si numai el stie ce cheltuieli face, si la bloc nu le pasa decit de apartamentul pe care il ocupa. Atit. Eventual mai dau cu o mina de var pe casa scarilor si gata, s-a terminat cu ingrijirea lui. Pai, nu e si ala tot o casa, dar mai mare? E a lor, trebuia sa aiba grija de ea".
In ceea ce priveste blocurile din cartierul Hipodrom si intrebarea unor cetateni de ce numai blocul C 10 este trecut pe lista celor care prezinta risc seismic ridicat, in contextul in care si cele din jur au fost construite in aceeasi perioada si, dupa parerea locatarilor, sint la fel de nesigure, Tilea a explicat: "Dupa parerea mea, cei care nu se afla pe acea lista ar trebui sa fie fericiti. Aia nu e o lista pentru care se dau bani sau ceva in genul asta. Aia e o lista in baza careia, daca ne gindim bine, ar trebui sa se ia bani. Pentru ca proprietarii nu si-au ingrijit imobilele. Nu se afla pe lista pentru ca nu prezinta inca risc seismic. Dar daca proprietarii continua sa nu faca nimic, or sa fie in curind. Lumea trebuie sa intelega ca nu mai merge asa. Trebuie sa aiba grija, altfel platesc scump. Trebuie sa inteleaga ca sint proprietarii intregului imobil, nu numai ai apartamentului in care stau".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii