Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Corpul de Control al ministrului de Interne verifică demisiile din Poliţie

* surse din Poliţie spun că este vorba despre schimbările din funcţii efectuate pe timpul mandatului actualului inspector şef al IPJ Brăila

Ministrul Administraţiei şi Internelor şi-a trimis, ieri, Corpul de Control la Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IJP) Brăila, în urma unor sesizări primite în ultima perioadă. Surse din rândul poliţiştilor ne-au precizat că verificările au legătură cu demisiile din Poliţia brăileană, despre care ziarul nostru a scris, şi că astfel vor fi intervievaţi toţi cei care au fost schimbaţi din funcţii pe timpul mandatului actualului inspector şef al IPJ Brăila, cms şef Cătălin Chivu. Biroul de Presă al IPJ Brăila este, însă, mult mai evaziv, explicând că: "echipa de la Corpul de Control efectuează verificări cu privire la unele sesizări primite la Ministerul Administraţiei şi Internelor".

De altfel, pe masa ministrului a ajuns şi informarea şefului Poliţiei Municipiului Brăila, care a sesizat Corpul Naţional al Poliţiştilor (CNP) că în luna februarie a fost ameninţat să-şi dea demisia. În document, cms. şef Costel Arbunea spunea că, iniţial, presiunile ar fi venit din partea unuia dintre adjuncţii cms. şef Cătălin Chivu. Ulterior, chiar şeful Poliţiei brăilene l-ar fi "somat" să renunţe la funcţia pe care o ocupa, acordându-i un termen de patru ore pentru a face acest lucru. Cotidianul "Obiectiv" a relatat episodul la începutul acestei luni, după ce preşedintele CNP, cms. şef Iulian Dobrescu, a primit respectiva informare şi a înaintat-o imediat ministrului. În document organizaţia a semnalat, totodată, că în continuare se manifestă presiuni privind demisia unor poliţişti care ocupă funcţii de conducere în unităţile MAI, fără a fi analizată sau evaluată activitatea acestora, conform actelor normative în vigoare. De asemenea, nu se respectă nici prevederile legale privind consultarea conducerii teritoriale sau centrale a organizaţiei profesionale CNP, la numirea sau eliberarea din posturi de conducere. Mai mult decât atât, se face menţiunea că în mod similar s-a procedat şi cu fostul şef al Serviciului Poliţiei Rutiere (SRP) Brăila, cms. şef Marian Caragaţă.

Reamintim că, de când cms. şef Cătălin Chivu a preluat conducerea IPJ Brăila, mai mulţi şefi din poliţie şi-au dat demisia sau au ieşit subit la pensie.
Categorie articol: 

Comentarii