Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Cornel Musat, dosar penal

Implicat intr-o altercatie petrecuta duminica, 13 iulie, in casinoul din incinta Promenada Mall, administratorul SC "Ying-Yang Security" SRL Braila, Cornel Musat, multiplu campion mondial si european la karate-do si proprietar al unui club autohton de karate, este acum cercetat pentru savirsirea infractiunii de vatamare corporala grava, fapta prevazuta si pedepsita de articolul 182 din Codul Penal. Intr-o nota de presa trimisa redactiei noastre de Parchetul de pe linga Judecatoria Braila se precizeaza, printre altele: "IPJ Braila a inceput urmarirea penala, iar in data de 15 iulie 2008, a fost confirmata de catre procuror inceperea urmaririi penale fata de invinuitul Musat Cornel, sub aspectul savirsirii infractiunii de vatamare corporala grava. In cadrul declaratiei olografe din 13 iulie (ziua in care a avut loc altercatia - n. r.), Musat nu a solicitat tragerea la raspundere penala a celor care l-au agresat. In data de 15 iulie 2008, conform procesului-verbal intocmit, Musat Cornel a precizat lucratorilor de politie ca nu formuleaza plingere penala in prezentul dosar, deoarece a formulat, prin avocat, la Parchetul de pe linga Tribunalul Braila, plingere penala pentru tentativa de omor".
Trebuie precizat ca, afara de Cornel Musat, in dosarul Parchetului de pe linga Judecatorie mai apar doua nume: Ciurea Angelin si Ciurea Ionel. Contactat dupa incidentul petrecut la Promenada Mall, Cornel Musat a refuzat sa ne ofere amanunte sau sa-si exprime punctul de vedere. "Sint camere de luat vederi, totul este inregistrat, acum sint obosit, toata ziua am dat declaratii la Politie. Dupa ce ma consult cu oamenii mei, mai vedem. Acum nu comentez", a spus Musat. Atit Musat cit si Ciurea s-au prezentat la Serviciul de Medicina Legala pentru a-si scoate certificate medico-legale, urmind ca in functie de numarul de zile de ingrijiri medicale de care au nevoie pentru vindecare si de rezultatul cercetarilor efectuate de politisti sa se stabileasca vinovatiile si apoi sa fie luate masurile ce se impun.
Reamintim ca, duminica dimineata, Angelin Ciurea, 29 de ani, apropiat al gruparii "Catali" din Varsatura, a ajuns la spital cu multiple leziuni, dupa ce a facut schimb de pumni cu administratorul "Ying - Yang Security", Cornel Musat. In urma altercatiei care a avut loc la primele ore ale diminetii, Ciurea s-a ales cu traumatism cranio-cerebral acut, multiple plagi si escoriatii, rani la degete si la coaste. Desi nu are nici o fractura, dupa cum au declarat medicii, tinarul acuza dureri de cap si are citiva dinti sparti. Dupa ce a refuzat initial internarea in spital, Ciurea s-a prezentat la medicul legist pentru a-i elibera un certificat medico-legal. Din spusele lui Ciurea, care se considera victima lui Cornel Musat si a oamenilor lui, intre cei doi nu au mai existat conflicte. Totul ar fi pornit de la faptul ca Musat a facut glume pe seama lui, dupa care l-a lovit cu capul in gura. "A venit la mine, eu i-am zis sa nu mai faca glume, iar el mi-a dat cu capul in gura si mi-a spart dintii. Eu am aruncat cu paharul in el, iar el a fugit dupa mine si m-a bagat in padure, vizavi de Promenada si au tabarit toti cinci pe mine si m-au batut. Am lesinat acolo in padure si a venit salvarea sa ma duca la spital, dar nu m-am internat. Am plecat acasa, mi s-a facut rau si am fost la medicul legist sa iau un certificat medical, pentru ca am un dinte spart de tot si alti trei sparti pe jumatate, plus alte lovituri. Acolo mi s-a facut rau, doctorul a chemat salvarea si de acolo am ajuns la spital", a declarat Ciurea, de pe patul spitalului.
Angelin Ciurea a intrat in vizorul oamenilor legii in anul 2006, fiind implicat in mai multe rafuieli intre gruparile "Buricea" si "Catali". Este inculpat in dosarul atacului din 4 octombrie 2006, cind mai multi indivizi au atacat cu pietre familia fratilor Buricea, de la parterul blocului T, din Radu Negru. Pe parcursul a doua saptamini, Ciurea a fost arestat in lipsa, dat in urmarire generala, cercetat in stare de libertate, din nou arestat si apoi eliberat. Tot in 2006, el a mai fost implicat si in alte scandaluri, insa in calitate de victima.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii