Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Corina Peptan este lidera dupa sase runde

Partidele din cadrul turneului international de sah Memorialul "Maria Albulet" au devenit extrem de interesante.
Dupa derularea primelor sase runde, lidera in clasament este marea maestra internationala Corina Peptan, cu 5 puncte. Peptan a remizat in runda a patra cu Lyubka Genova, in runda a cincea a invins-o pe Carmen Voicu, iar duminica, in runda a sasea, a remizat din nou cu campioana en titre a Greciei, Marina Makropoulou.
Cea mai disputata partida a rundei a sasea a fost cea dintre Svetlana Petrenko, din Republica Moldova si Iulia Ionica si s-a incheiat cu victoria romancei, dupa 111 mutari. Oarecum surprinzatoare a fost victoria Iozefinei Paulet la marea maestra internationala, Carmen Voicu.
De asemenea, este de remarcat faptul ca Lyubka Genova, care a stat in expectativa in primele runde, a inceput sa-si arate coltii, numai asa se explica succesul obtinut de ea duminica in disputa cu Smaranda Padurariu.
In clasamentul general provizoriu, lidera, Corina Peptan, este urmata de trei jucatoare care au acumulat cite 4 puncte fiecare, Marina Makropoulou, Luminita Cosma si Lyubka Genova.
Urmeaza alte trei jucatoare care impart locurile 5-7, fiecare cu cite 2,5 puncte, Iulia Ionica, Margarita Voiska si Carmen Voicu, pe locul al optulea se afla Iozefina Paulet cu 2 puncte, pe al noualea Svetlana Petrenko, 1,5 puncte, iar pe ultima pozitie Smaranda Padurariu, cu un punct din doua remize.

Iozefina Paulet - campioana continentala de junioare

Vedeta sahului iesean, Iozefina Paulet, s-a nascut pe data de 19 februarie 1989 si a devenit maestra internationala in urma cu trei ani.
Este multipla campioana nationala a Romaniei la junioare, iar anul acesta a devenit vicecampioana de senioare.
In palmaresul iesencei mai figureaza un titlu continental de junioare (F12), obtinut in anul 2001 si o medalie de argint la europenele (F18) din 2006.

Marina Makropoulou - prima mare maestra internationala din Romania

Reprezentanta Greciei la Memorialul "Maria Albulet", Marina Makropoulou, fiica sahistei care este omagiata in aceste zile la Braila printr-un turneu international de sah, s-a nascut pe data de 3 decembrie 1960, este prima jucatoare de sah din tara noastra care a primit titlul de mare maestra internationala pina in anul 1981.
Absolventa a facultatii de matematica a Universitatii din Bucuresti, Makropoulou are in palmares titluri de campioana nationala de junioare, unul de campioana universitara si un titlu de senioare in anul 1984.
De origine romana, Marina Makropoulou a obtinut cetatenia greaca prin casatorie si apoi a cucerit sapte titluri ale Greciei, insa cea mai mare performanta a sa o reprezinta cele 11 participari la Olimpiadele de sah.

Iulia Ionica - bronz la mondialele din 1996

Reprezentanta clubului AS Hidrocon Bacau, Iulia Ionica, s-a nascut pe data de 25 iulie 1980, iar in 1999 a dobindit titlul de maestra internationala.
Bacaoanca are in palmares patru medalii de argint la junioare, in perioada 1995-1998 si tot la aceasta categorie de virsta, si un bronz.
Ionica a devenit campioana a Romaniei in 2000, doi ani mai tirziu si-a adjudecat medalia de argint, iar in 2004 si 2006 s-a clasat pe locul al treilea in finala Campionatului National de sah rezervat senioarelor.
Iulia Ionica mai are in palmares si o medalie de bronz la mondialele de juniori din anul 1996.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii