Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Coreea de Nord a lansat rachete cu raza scurta de actiune

Coreea de Nord a lansat joi mai multe rachete cu raza scurta de actiune, in directia Marii Galbene, a anuntat agentia de presa sud-coreeana Yonhap, precizind ca incearca sa confirme o informatie provenita din surse din cadrul serviciilor secrete, relateaza AFP.
"Verificam informatii provenite de la serviciile secrete, conform carora Coreea de Nord ar fi lansat astazi (joi - n.red.) mai multe rachete cu raza scurta de actiune in Marea Galbena", a precizat agentia Yonhap.
Daca informatia va fi confirmata, ar fi al doilea test cu rachete efectuat de regimul stalinist in mai putin de trei saptamini. "Suntem pe cale sa verificam informatiile din presa", a anuntat purtatorul de cuvint al Ministerului sud-coreean al Apararii.
Armata nord-coreeana a lansat, la 25 mai, rachete cu raza scurta de actiune in largul marii, aparent in cadrul unor aplicatii de rutina si fara a pune direct in pericol tarile vecine. Incidentele intervin pe fondul relatiilor tensionate dintre Coreea de Nord si Japonia, in urma testului nuclear efectuat de Phenian la 9 octombrie 2006.
La 13 februarie, Coreea de Nord a promis in cursul negocierilor multilaterale ca va abandona programul nuclear, cerind in schimb deblocarea unui cont in care exista suma de 25 de milioane de dolari.
Categorie articol: 

Comentarii