Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Copos: "Au inceput procedurile de concesionare, iar in citeva saptamini incepem lucrarile la stadion"

Actionarul George Copos a declarat, miercuri, agentiei MEDIAFAX, ca dupa intilnirea cu ministrul Ludovic Orban, FC Rapid a inceput procedurile de concesionare a stadionului Giulesti, aflat in proprietatea Ministerului Transporturilor, iar in citeva saptamini vor incepe lucrarile de modernizare.
"Am inceput discutiile pentru concesionare si in citeva saptamini sint convins ca le vom finaliza. Au inceput deja procedurile. Sint optimist ca lucrurile vor decurge asa cum ne dorim toti. Iar lucrarile la stadion vor incepe imediat cum vom termina procedurile. Domnul ministru Orban este o persoana cu care se poate discuta, o persoana care intelege foarte bine necesitatile Rapidului si care isi doreste ca legislatia sa fie respectata intocmai. Am fost foarte impresionat de dinsul, pentru ca este extrem de bine intentionat", a spus Copos.
Oficialul rapidist a afirmat ca deocamdata nu s-a stabilit daca stadionul va fi concesionat gratuit catre FC Rapid, dar a mentionat ca aceasta va fi pe o perioada de minim 49 de ani. "Nu stiu daca va fi o concesionare gratuita, vom vedea. Dar eu spun ca va fi o concesionare pe minim 49 de ani, pentru ca mai putin nu ne intereseaza. Categoric ca va exista o obligativitate din partea noastra de a investi in modernizarea stadionului", a precizat principalul majoritar al FC Rapid.
George Copos sustine ca nu stie la cit se vor ridica investitiile clubului in stadion, dar a adaugat ca arena din Giulesti va fi clasificata la trei stele conform standardelor UEFA, putind gazdui meciuri in Liga Campionilor. "Nu pot sa spun la cit se vor ridica investitiile pe care le vom face sau cit vor costa lucrarile, pentru ca nu avem deocamdata o evaluare. Asa, fara evaluare, numai Gigi Becali poate sa spuna. Oricum, noi vrem sa facem un stadion de clasa a III, de Liga Campionilor", a spus Copos.
Societatea comerciala FC Rapid SA a solicitat pe 23 ianuarie in scris Ministerului Transporturilor concesionarea stadionului Giulesti - Valentin Stanescu pentru o perioada de 49 de ani.
In luna iunie a anului trecut, Comisia de Licentiere a Federatiei Romane de Fotbal a decis reducerea capacitatii stadionului "Giulesti - Valentin Stanescu" de la 19.100 la 10.649 de locuri, prin inchiderea Tribunei I (exceptind Tribuna 0) si a Peluzei I unde exista riscul prabusirii din cauza intirzierilor la lucrarile de consolidare.
Categorie articol: 

Comentarii