Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Copil omorit in bataie, in curtea scolii

Cearta intre adolescenti cu final tragic, in localitatea braileana Plopu. Un baiat de 17 ani a fost omorit in bataie, vineri dupa-amiaza, de doi adolescenti, pe terenul de fotbal al scolii. Totul a pornit de la cearta dintre Ionut Adrian C., de 17 ani si Adrian D., de 14, din cauza jocului de fotbal. Pentru ca s-a simtit umilit de jignirile si inghiontelile adversarului, si i se luase si mingea, baiatul de 14 ani s-a dus acasa si si-a chemat in ajutor fratele mai mare, Costel, de 16 ani, care practica boxul. Cei doi au venit cu bicicleta inapoi la scoala, au avut un schimb de cuvinte dure cu Ionut Adrian si apoi, au dat sa plece. Martorii spun ca adolescentul de 17 ani, care ar fi mirosit a alcool, s-a luat dupa cei doi si i-a provocat in continuare, ba chiar a tras de bicicleta lor, ceea ce i-a suparat si mai tare pe fratii D. care, cu forte unite, l-au luat la pumni, lovindu-l in cap. Sub ploaia de lovituri, victima a cazut la pamint chiar in curtea scolii si pentru ca nu mai misca, atacatorii s-au speriat si au cerut ajutor la vinzatoarea unui magazin din apropiere. Femeia a incercat sa-l ude pe fata cu apa, iar ceilalti baieti aflati pe terenul de sport au incercat sa-i faca respiratie gura la gura. In scurt timp a ajuns si Salvarea la fata locului, dar era prea tirziu, baiatul era deja mort.
"Cind am ajuns eu la el, nu era mort. L-am luat in brate, dar era vinat. Baietii care erau acolo i-au facut respiratie gura la gura si eu i-am apasat pe piept, deja incepuse sa dea spuma si pe gura si pe nas. Spuma, ca un fel de drojdie de vin, asa... Si s-a invinetit tot si am chemat Salvarea. Cind au ajuns aici, insa, nu mai era nimic de facut. Murise", ne-a declarat vinzatoarea de la magazin.
Cind au auzit vestea tragediei, sute de sateni s-au strins pe terenul scolii, multe dintre femei plingind in hohote.
"Cum se poate ca de la un joc de fotbal sa se omoare copiii astia? Putea sa fie si al meu, ca si el vine sa se joace aici cu baietii... Au devenit tot mai violenti tinerii din ziua de azi, nu mai ai curajul sa-i lasi in strada, se omoara din orice!", spunea una dintre satence.
Mama copilului mort era insa disperata, si era sustinuta pe brate de citeva vecine, pentru a nu se prabusi la pamint. Ea a stat zeci de minute in picioare, la citiva pasi de trupul copilului sau mort, fara a se putea apropia, dat fiind ca trebuiau facute intii toate cercetarile la fata locului de catre procurorul criminalist si echipa acestuia.

"Ce i-au facut lui, sa pateasca si ei!"

La rindul ei, bunica tanarului mort nu mai avea putere decit sa suspine: "Cum au putut, Doamne, sa faca asa ceva? Asa merita si ei, Doamne, ce i-au facut lui, sa pateasca si ei!". Cei doi frati au fost condusi imediat la sediul Politiei din Ianca, pentru a nu fi linsati de sateni.
Echipa de anchetatori, coordonata de procurorul Mircea Ionescu, a discutat toata noaptea cu cei doi frati si cu martorii, pentru a stabili circumstantele in care s-a produs incidentul. "Ei au venit cu bicicleta in curtea scolii, unde au raspuns cu violenta la gesturile anterioare ale lui Ionut C. S-au lovit reciproc si urmare a unui pumn primit in fata, in obraz, de la Costel D., baiatul a cazut la pamint, nemiscat. S-a constatat oficial decesul si a fost transportat la morga. Sintem in situatia unei infractiuni de loviri cauzatoare de moarte, faptuitorii fiind minori cu virste de 16 si respectiv 14 ani. Urmeaza sa se faca cercetari. In conditiile in care acestia sint minori, noi vom sesiza Tribunalul Braila cu o eventuala propunere de arestare pentru minorul in virsta de 16 ani. Pentru celalalt, este necesara o expertiza neuropsihiatrica", ne-a declarat Mircea Ionescu, in aceeasi seara.
Pentru a putea ridica trupul neinsufletit al baiatului si a-l transporta la morga, a fost nevoie ca rudele disperate sa fie indepartate cu forta, dat fiind ca parintii nu voiau sa-i dea drumul. In urma efectuarii necropsiei s-a stabilit ca baiatul a murit pentru ca s-a asfixiat cu singe. Costel D. a fost prezentat in fata instantei, care a stabilit ca acesta sa fie cercetat in stare de libertate, pentru lovituri cauzatoare de moarte. Daca vor fi gasiti vinovati de moartea victimei, cei doi risca pina la 6 ani si jumatate de inchisoare, fiecare.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii