Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Copil de 5 ani căzut de la etajul doi

Un băieţel de numai 5 ani a fost la un pas de a-şi pierde viaţa după ce a căzut de la etajul doi al blocului în care locuia. El a suferit numeroase fracturi, inclusiv la coloană, fiind necesară internarea la spitalul Bagdasar din Bucureşti.
Evenimentul s-a produs duminică, în jurul prânzului, la blocul G2 de pe strada Anton Pann. La ora 14.35, poliţiştii au primit un apel prin 112 prin care erau sesizaţi că un copil a căzut de la etaj, cel care a anunţat fiind martor la incident. În urma cercetărilor efectuate la faţa locului s-a stabilit că în momentul în care s-a produs evenimentul, minorul se afla acasă cu mama lui şi fratele său. Mama băieţelului, Marioara A. (41 de ani) a declarat că, la ora respectivă, se afla în dormitor cu fiul ei, desfăşurând activităţi casnice. La un moment dat, cel mic s-a urcat pe pervaz şi s-a rezemat cu mâinile de plasa de la geam care s-a deschis, iar copilul a căzut, fără ca femeia să mai apuce să îl prindă. Victima a căzut în curtea interioadă a blocului.
Brăileanul care a sunat la 112 a spus că a văzut cum a căzut copilul şi a auzit-o pe mama acestuia ţipând. Imediat, la locul incidentului a sosit şi un echipaj de la Ambulanţă care l-a preluat pe cel mic şi l-a transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale. Copilul a fost preluat de medicii de la Unitatea Primiri Urgenţe, care i-au efectuat analizele şi tomografie cervicală, toracică şi abdominală pentru a se stabili exact ce leziuni a suferit în urma căderii de la înălţime. "Pacientul prezenta traumatism cranio cerebral acut închis, fractură de arc lateral stânga la vertebra cervicală 3, fractură de antebraţ stâng, epistaxis anterior şi posterior, (sângerare nazală şi din gât - n.r.). Nu a avut leziuni interne. Din cauza fracturii de coloană cervicală s-a luat decizia de a fi internat la Spitalul Bagdasar din Bucureşti, deoarece exista riscul de a face complicaţii, cum ar fi paralizia mâinilor şi a picioarelor. Copilul a fost imobilizat pe targă şi transportat cu Ambulanţa în capitală", ne-a precizat dr. Marian Baciu, purtător de cuvânt al UPU. În urma investigaţiilor neurologice şi testelor care i s-au făcut micuţului la Bagdasar, a reieşit că nu are nici o pareză, însă va mai rămâne o perioadă în spital sub observaţie medicală, după cum ne-a informat managerul Serviciului de Ambulanţă Judeţean Brăila, Silviu Radu.
Poliţiştii au întocmit dosar de penal în acest caz şi continuă cercetările.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii