Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Copil de 3 ani, oparit de propriul tata

Si-a oparit copilul de 3 ani, cu mamaliga fierbinte. Este cazul unui barbat din Braila care, baut fiind, s-a certat cu sotia si apoi a varsat pe fiul sau mamaliga pe care tocmai o pregatise. Copilul a ajuns la spital, cu arsuri pe fata si pe corp, iar mama acestuia si-a dus celelalte doua fiice in vecini, ca sa le fereasca macar pe acestea de furia tatalui lor. Cei doi traiesc in concubinaj, si au patru copii. Cel mai mare, un baiat, care acum are 14 ani, a fost dat in grija statului, de cind avea trei ani. Ceilalti trei copii, un baiat si doua fete, au parte zilnic de scandaluri si uneori de batai. Sotia spune ca barbatul bea zilnic si devine violent, si este multumita daca o loveste doar pe ea, lasind in pace copiii. Ultima data, insa, la finele saptaminii trecute, a cazut victima furiei individului mezinul familiei, care era cu el, in bucatarie. Cei doi parinti doar ce se certasera, mama era in dormitor, sa aseze patul, cind, deodata, femeia a auzit un tipat groaznic, dupa care plinsetul sacadat al copilului. Cind a ajuns in bucatarie, a vazut ca micutul era plin de mamaliga fierbinte, pe care tatal o varsase pe el.
"El era la bucatarie, avea farfuria asta, pe care voia sa toarne mamaliga fierbinte si a cazut si pe baiat, si l-a oparit. Nu stim daca a aruncat intentionat, ca sa-l opareasca, sau din greseala, ca era beat, nu cred ca stie nici el ce s-a intimplat exact, si nu mai era nimeni cu ei in bucatarie. Problema este ca nu s-a intimplat numai o data sa le faca rau copiilor. O bate si pe ea si pe cei mici, si s-a intimplat ca unul din copii sa doarma pe scara, pe ciment, cu miinile sub cap. Este foarte rau, bea banii de alocatie ai copiilor. Sora mea nu are ce sa faca, fiindca daca spune ceva, o bate. Ce sa faca si ea, unde sa se duca, cu trei copii dupa ea, ca sa scape de el? A mai dormit la mine, dar am si eu o familie, nu pot sa-i tin si pe ei tot timpul", ne-a spus sora femeii maltratate de sot.

"L-am auzit ca tipa "mama, mama! " si cind l-am vazut, m-am speriat si am tipat si eu"

Desi ii este victima de ani de zile, femeia inca mai crede ca sotul ei nu ar fi capabil sa le faca rau cu buna stiinta copiilor si banuieste ca ce s-a intimplat in bucatarie a fost doar un accident. "Eu nu eram in bucatarie atunci cind s-a intimplat, eram in dormitor. Cred ca el a vrut sa puna mamaliga in farfurie, si a pus si pe linga, pe minuta baiatului, si i-a cazut si pe piciorus. L-am auzit ca tipa "mama, mama! " si cind l-am vazut, m-am speriat si am tipat si eu si mi-a fost rau, mi-a venit rau, ne-a declarat mama micutului."
Pina si vecinii sint speriati de violenta barbatului. Ei spun ca il vad beat zi de zi si au auzit ca ii bate pe cei mici si pe sotie, dar nu au curaj sa intervina, de frica sa nu fie si ei loviti. Din cind in cind, daca femeia batuta le mai cere ajutorul, ii gazduiesc copiii pentru o noapte: "Eu aud scandal la ei in casa mai in fiecare seara. Deci, eu nu l-am vazut treaz o data. De doi ani stau aici, dar nu l-am vazut treaz. Azi-noapte au dormit cele doua fetite ale lui la mine, ca m-a rugat mama lor. Erau speriate fetitele, nici nu va puteti inchipui ce fel erau… Cel mic, cel putin, fiind si oparit, arata... m-am speriat si eu, cind l-am vazut. Am crezut ca este bolnav, cind am vazut cum tremura".
Vecinii au fost cei care au chemat Salvarea si Politia, iar micutul a fost dus la spital.
"Serviciul de Ambulanta a fost solicitat pentru un copil in virsta de 3 ani, care a fost oparit de catre tatal sau cu mamaliga fierbinte. Prezenta flictene, deci arsuri de gradul doi pe fata, pe torace, pe picioare si a fost transportat de urgenta la Spitalul 3, la Chirurgie Infantila", ne-a declarat dr. Viorica Uscatu, purtator de cuvint la SAJ.
Copilul este acum in afara oricarui pericol, insa mama si-a dat seama ca nu este de glumit cu betiile sotului sau si a decis sa apeleze la specialistii Directiei pentru Protectia Drepturilor Copilului, pentru a le cere sfatul si a gasi o solutie pentru protejarea copiilor de tatal lor. Deocamdata, aceasta s-a mutat la sora sa, pina cind, impreuna cu DPDC, va gasi o solutie de durata.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii