Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Copil condamnat la suferinta de indiferenta autoritatilor locale

In virsta de numai un an, Marian a fost internat, in urma cu sase luni, la sectia de Pediatrie a Spitalului Judetean - corp A, cu pneumonie si reflux esofagian. Dupa luni intregi de tratament si ingrijire, cadrele medicale au reusit sa il puna pe picioare pe micut.
Baietelul nu poate fi trimis insa in familie, din cauza ca fratele si parintii sai sint diagnosticati cu TBC.
Incredibila este atitudinea referentului social din comuna Ciocile, Steluta Moruz, care nu a intocmit nici un plan de servicii, in cazul lui Marian. Aceasta s-a multumit sa dea crezare mamei, care a declarat verbal ca atit ea, cit si celalalt frate al lui Marian sint acum sanatosi tun si a trimis-o pe femeie sa-si ia copilul acasa, fara a solicita macar, in prealabil, vreun act medical care sa ateste insanatosirea celor doi.
In consecinta, femeia s-a prezentat la spital, unde s-a lovit insa de refuzul categoric al cadrelor medicale de a externa copilul in familie.
"Este exclusa externarea copilului in familie. Medicul specialist care se ocupa de tratarea familiei baietelului a infirmat spusele mamei. Si parintii, si fratele sint bolnavi, inca, de TBC. Nu putem risca sa tirmitem copilul in acel focar de TBC", a declarat medicul sef de sectie Virgil Costea.
Intre timp insa, Marian a facut din nou pneumonie, adeverindu-se astfel temerile cadrelor medicale, care, in repetate rinduri, au atras atentia asupra faptului ca, intrind in contact cu copiii bolnavi, baietelul este expus unei noi imbolnaviri.
Directorul general adjunct al Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului, Simona Cimpoaie, ne-a declarat ca, in functie de finalitatea planului de servicii elaborat de referentul social din cadrul Primariei Ciocile, institutia pe care o reprezinta va stabili o masura de protectie pentru micut.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii