Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Copiii institutionalizati au sarbatorit "Ziua Dunarii"

Ieri, un grup de copii cu rezultate scolare deosebite, protejati in unitatile de tip familial sau la asistenti maternali profesionisti, au participat la simpozionul cu tema "Ecosistem Dunarea - trecut, prezent si viitor". Evenimentul a fost organizat de Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului pentru a marca "Ziua Dunarii" sarbatorita in fiecare an de tarile dunarene, pe data de 29 iunie. Purtatorul de cuvint al institutiei, Simona Cimpoaie, le-a explicat copiilor ca acesta este al patrulea an consecutiv in care se sarbatoreste "Ziua Dunarii" si ca Romania detine, in acest an, presedintia Comisiei Internationale pentru Protectia Fluviului Dunarea, motiv pentru care manifestarile dedicate acestui eveniment capata o dubla semnificatie. La rindul lor, copiii au prezentat referate in care au vorbit despre importanta protejarii Dunarii, mai ales in ultimul timp cind oamenii neglijeaza acest aspect, incercind sa gaseasca si solutii pentru evitarea poluarii.
"Dunarea este cea mai importanta comoara a tarii noastre, sursa a existentei oamenilor. Fiecare poate da o mina de ajutor pentru o Dunare curata, nepoluata si frumoasa" este mesajul unui referat prezentat de una dintre eleve.
Potrivit unui comunicat al Ministerului Mediului si Dezvoltarii Durabile, manifestarile dedicate acestei zile se vor desfasura in toate statele dunarene pentru a marca dorinta comuna a acestora de a-si uni fortele in sprijinul protejarii fluviului.
"Anul acesta mesajul propus semnifica faptul ca exista multiple legaturi intre apa, ca resursa a vietii, si traditiile culturale ale popoarelor din bazinul fluviului Dunarea. In plus, Ministerul Mediului si partenerii sai vor aduce in atentia oamenilor mesajul importantei protejarii si conservarii ecosistemelor acvatice ale fluviului si afluentilor sai. De asemenea, in preambulul manifestarilor, in judetele dunarene s-a organizat "Caravana Dunarii 2007", ampla actiune educativa pentru constientizarea copiilor privind importanta protejarii si conservarii ecosistemelor acvatice", se arata in comunicatul de presa.
Categorie articol: 

Comentarii